Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομογενής από την Αμερική δώρισε εκ μέρους Ελλήνων Ιατρών υλικά για ανάγκες του Νοσοκομείου της Τρίπολης! (vd)

Ομογενής από την Αμερική δώρισε εκ μέρους Ελλήνων Ιατρών υλικά για ανάγκες του Νοσοκομείου της Τρίπολης! (vd)
Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο γραφείο του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Νίκου Χρόνη, έγινε συνάντηση του Διοικητή με τη Γιατρό Παθολόγο στο Σικάγο των ΗΠΑ Δήμητρα Τσατσούλη η οποία δώρισε για πολλοστή φορά υγειονομικά υλικά για να καλυφθούν κάποιες επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου της Τρίπολης. Να σημειωθεί ότι η Δ. Τσατσούλη είναι υπεύθυνη για τα φιλανθρωπικά θέματα του Συλλόγου των Ελλήνων Ιατρών. Για τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όλος ο Σύλλογος συμφώνησε να προσφερθεί αυτή η βοήθεια και εκ μέρους του Συλλόγου, η Δήμητρα Τσατσούλη υλοποίησε αυτή την απόφαση. 

Η δωρεά αυτή ήταν η 3η κατά σειρά στο Νοσοκομείο.

Ο Νίκος Χρόνης την ευχαρίστησε, παρουσία και του εκπροσώπου στην Ελλάδα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Παναγιώτη Καραφωτιά.

Η Δήμητρα Τσατσούλη γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ από Αρκάδες ομογενείς γονείς. Ο πατέρας της κατάγεται από το Περπατάρι και η μητέρα της (το γένος Βουνανιώτη) από την Τρίπολη. Συγκεκριμένα η μητέρα της είναι κόρη του αειμνήστου Θύμιου Βουνανιώτη ο οποίος με τον αείμνηστο αδελφό του Θεόδωρο ήταν οι μεγάλοι δωρητές και ευεργέτες του εξωκκλησίου του Αϊ Γιάννη του Ψηλονόμου στην Τρίπολη. Για το λόγο αυτό η Δήμητρα και η αδερφή της Κωνσταντίνα (Δικηγόρος στο επάγγελμα) δήλωσαν στο Kalimera-Arkadia.gr ότι είναι υπερήφανες για τους παππούδες τους.

Η φιλανθρωπική αυτή προσφορά για το Νοσοκομείο της Τρίπολης ξεκίνησε όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια και είχε πληροφορηθεί για την οικονομική κρίση. Τότε, αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση στο Μουσείο Χειρουργικής Ιστορίας του Σικάγου για να συνεισφέρουν Έλληνες Ιατροί και όχι μόνο, χρηματικό ποσό για να αγοραστούν παραϊατρικά και αναλώσιμα υλικά και να μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Τέλος, από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καραφωτιάς δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος που εκπροσωπεί την ΠΟΑ, ενώ τόνισε ότι το μήνυμα είναι ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα.

DSC01806
 
 

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...