Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σήμερα το απόγευμα η ημερίδα στην Τρίπολη για την καλλιέργεια πατάτας

Σήμερα το απόγευμα η ημερίδα στην Τρίπολη για την καλλιέργεια πατάτας
Ημερίδα για τους επιβλαβής οργανισμούς καραντίνας που προσβάλλουν την πατάτα αλλά και για την καλλιέργεια και την παραγωγή της πατάτας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου στην Τρίπολη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι πέρυσι στο Νευροκόπι εμφανίστηκε αυτό το ιδιαίτερα καταστροφικό μικρόβιο για την πατάτα, τα παθογόνα καραντίνας. Φτάνει μόνο να πούμε ότι δεσμεύτηκαν δύο χιλιάδες στρέμματα, τα οποία δεν θα καλλιεργηθούν για 30 χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες που ζούσαν από αυτό στην καταστροφή!
 
Σκοπός λοιπόν της ημερίδας είναι η ενημέρωση και κατ' επέκταση η πρόληψη, ώστε να μην εισαχθούν τα μικρόβια στην περιοχή μας, αλλά και η συζήτηση για ένα πολύ εξειδικευμένο κομμάτι, αυτό της σποροπαραγωγής, η οποία για πολλά χρόνια στην Αρκαδία ήταν σε ακμή.
 
Πλέον όμως το 80% των σπόρων είναι εισαγόμενοι ! Η ημερίδα απευθύνεται στους παραγωγούς όλης της Αρκαδίας, στους τοπικούς συλλόγους των χωριών και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για το θέμα.
 
Κάλεσμα απηύθυναν οι Γιώργος Παπαδημητρίου (υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης δήμου Τρίπολης) και Δημάκος Πιέρρος (προϊστάμενος του ΚΕΠΠΥΕΛ - αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων).
 
ΟΜΙΛΗΤΕΣ :
  • Δρ ΕΙΡΗΝΗ ΒΛΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΜΥΚΗΤΟΛΟΓΟΣ  Μ.Φ.Ι
  • Δρ ΜΑΡΙΑ Κ. ΧΟΛΕΒΑ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΒΑΚΤΗΡΙΟΛΟΓΟΣ   Μ.Φ.Ι
  • Δρ ΝΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ  - ΙΟΛΟΓΟΣ  Μ.Φ.Ι
  • ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΜΠΗ Τ.ΓΕΩΠΟΝΟΣ (ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ)  Μ.Φ.Ι
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΖΗΣ  ΓΕΩΠΟΝΟΣ  Προϊστάμενος ΚΕΠΠΥΕΛ  ΝΑΞΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...