Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συζήτηση για τις σχέσεις γονέων - παιδιών στο 2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (εικόνες)

Συζήτηση για τις σχέσεις γονέων - παιδιών στο 2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (εικόνες)
Ανοιχτή συζήτηση για γονείς σχετικά με τις σχέσεις γονέων – παιδιών και τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια διοργανώθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας.


Τη συζήτηση συντόνισε η κα. Σίδερη Ιωάννα, Ψυχολόγος και στόχο είχε να ενημερωθούν οι γονείς σχετικά με θέματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και να φανεί πώς η βελτίωση της επικοινωνίας και η ύπαρξη ορίων μέσα στην οικογένεια αποτελούν σημαντικό παράγοντα προστασίας του παιδιού από τις εξαρτήσεις.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να ενημερωθούν για τη συναισθηματική ανάπτυξη και τις ανάγκες των παιδιών της νηπιακής ηλικίας, καθώς και για το δικό τους ρόλο στο μεγάλωμα των παιδιών τους.
Τέλος, στη συνάντηση αναδείχθηκε πως η δημιουργική επίλυση των συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια, η συναισθηματική έκφραση και η ανάληψη ευθυνών εκ μέρους των παιδιών συνδέονται άμεσα με την πρόληψη και την ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...