Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση, αντιπαραθέσεις, πανό και μαύρες σημαίες για τα σκουπίδια στη Δόριζα (vd)

Ένταση, αντιπαραθέσεις, πανό και μαύρες σημαίες για τα σκουπίδια στη Δόριζα (vd)
Αναστατωμένοι και ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι των χωριών Δόριζας και Βαλτετσίου μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης να συντάξει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να διαχειριστεί τα απορρίμματα του δήμου στη θέση "Μεγαβούνι", στο Καλογερικό.


Έτσι λοιπόν την Κυριακή κάτοικοι των δύο χωριών μαζεύτηκαν στο πνευματικό κέντρο της Δόριζας, με πανό διαμαρτυρίας και μαύρες σημαίες, ώστε να δηλώσουν αντίθετοι στην ενέργεια αυτή και να αποφασίσουν για περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να μην πάνε στην περιοχή τους απορρίμματα.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αρχικά γιατί δεν είχαν ενημέρωση από το δήμο και η απόφαση πάρθηκε σε ένα δημοτικό συμβούλιο, με θέμα που ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης και επειδή δεν υπολογίζει η δημοτική αρχή ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη με τα λατομεία και τις ανεμογεννήτριες. Αυτό που τους εξοργίζει περισσότερο τους κατοίκους όμως είναι ο αυταρχισμός -όπως είπαν- του δημάρχου να πάει τα σκουπίδια σε ένα ιστορικό μέρος, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα την τοποθέτηση του δημάρχου που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ανέγνωσαν τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Μιλούν για αιφνιδιαστική απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στο δασαρχείο για να κάνει πράξη χαρακτηρισμού των 62 στρεμμάτων στο εν' λόγω σημείο.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή (παρόντες ήταν ο Σωτήρης Παπαδημητρίου και ο Τάσος Κακλαμάνος) δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει τίποτα στην περιοχή αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και η επίβλεψη των εργασιών από τους κατοίκους, αφού βέβαια οι ίδιοι θα επιλέξουν το επιστημονικό προσωπικό εκείνο που θα ενεργήσει ανάλογα για να προχωρήσει η προσωρινή διαχείριση που επιθυμεί να κάνει ο δήμος στο σημείο.

Ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια της ομιλίας των δύο εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα στο σημείο που ο κ. Μπινιάρης τους αποκάλεσε "ψεύτες" με τον κ. Παπαδημητρίου να υπερασπίζεται το αντίθετο.

Στο τέλος μαζεύτηκαν υπογραφές από τους κατοίκους, που θα συμμετέχουν στον αγώνα που θα κάνουν ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί τα απορρίμματα το δήμου στην περιοχή τους.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανάρτηση με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Β.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 

7 σχόλια

  • Πάνος
    Πάνος Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 01:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ανησυχείτε ο Παυλής έχει τη λύση!!!
    Το άλλο με τον Τοτό?

  • Περίεργος.
    Περίεργος. Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Λοιπόν...Έχω μια ιδέα... Να μαζευτούν όλοι οι τοπικοί πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, και σύλλογοι της Τρίπολης και των χωριών και φορείς κ.λπ., σε και να συμφωνήσουν οι ίδιοι 1) αν τους καλύπτει η όχι η λύση της ΤΕΡΝΑ με το χρονοδιάργαμμα που υπάρχει και έχει τον δήμο Τρίπολης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης , και 2) Αν δεν τους καλύπτει το παραπάνω, τότε να μπούν σε μία αίθουσα και να συμφωνήσουν στον νόμιμο τρόπο και τόπο που θα γίνει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορρημάτων.. Για να δω... πόσοι θα βγούν απο εκει μέσα αρτιμελείς, και βέβαια...ΕΑΝ συμφωνήσουν και υποδείξουν ένα μέρος.....Για να δω...είμαι περίεργος..Μπορεί και να μην ισχύσει τελικά η αυτό που λένε ,"όχι στην πόρτα μου , αλλά όπου αλλού θέλετε"....

  • .
    . Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 11:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκτέθηκε ο Κακλαμάνος κατά την διάρκεια της συζήτησης...

  • Πάνος
    Πάνος Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 01:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Πως οι κάτοικοι να πιστέψουν τη δημοτικοί αρχή όταν άλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα ο αντιδήμαρχος και άλλα οι σύμβουλοι.
    Χαζούς μας περνάνε ? Το ψέμα δεν κρύβεται !!!

  • Γιαννης
    Γιαννης Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 23:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ Σμυρνιωτης έχει την παραπληροφόρηση στο τσεπάκι του!!! Γιάννη υπομονή!!!!

  • Παύλος
    Παύλος Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Eάν οι κάτοικοι έβλεπαν ότι υπήρχε μια ολοκληρωμένη λύση και ένα στρατηγικό σχέδιο δε θα αντιδρούσαν.
    Δυστυχώς όμως και εδώ πρόκειται για την ένατη μελέτη που γίνεται για τα απορρίμματα με μοναδικό σκοπό να φαγωθούν κάποια χρήματα, να μολυνθεί ένας τόπος προσωρινά για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα και τίποτα που να οδηγεί σε οριστική λύγη

  • grafikos tripolitsiotis
    grafikos tripolitsiotis Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 17:04 Σύνδεσμος σχολίου

    θεατές στο ίδιο έργο... όπου και αν πάνε τα σκουπίδια πάντα κάποιος θα φωνάζει... αλλά αυτοί είμαστε κύριοι μακριά από την πόρτα μας και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...