Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ευνοϊκότερους διακανονισμούς για οφειλές στη ΔΕΗ ζητά ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ευνοϊκότερους διακανονισμούς για οφειλές στη ΔΕΗ ζητά ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα - απαραίτητο κοινωνικό αγαθό - κατέθεσαν εξήντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Πολλά νοικοκυριά που έχουν οδηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε ανεργία και φτωχοποίηση και παραμένουν υπερχρεωμένα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αγρότες, αδυνατούν να καλύψουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα και όταν έχουν κάνει διακανονισμό αφού και το ύψος των δόσεων και της προκαταβολής παραμένουν υψηλά. Ενώ η ΔΕΗ επέτρεπε ρυθμίσεις που οδηγούσαν σε διακανονισμό και εξόφληση των χρεωστούμενων έως και σε δέκα δόσεις, από τον Απρίλιο επέστρεψε στις τέσσερες δόσεις εξόφλησης. Συχνά στέλνει ειδοποιητήρια διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ακόμα και στην πρώτη κατοικία καταναλωτών, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο αγαθό πρώτης ανάγκης, πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού και σε περιπτώσεις όπου έχει ήδη γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...