Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 - Kalimera Arkadia

Πνιγμός 33χρονου στη Νέδα

Ένας 33χρονος, από τις Αχαρνές Αττικής, έχασε την ζωή του στο ποτάμι της Νέδας στη Μεσσηνία, στην προσπάθειά του να το διαβεί. Ο 33χρονος, ο οποίος μαζί με την παρέα του πραγματοποιούσε τις διακοπές του στη Μεσσηνία, πήγε χθες το μεσημέρι, για διάβαση του ποταμού Νέδα και κάποια στιγμή χάθηκαν τα ίχνη του.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα επίθεση από «χάκερ» εναντίον του «Καλημέρα Αρκαδία» που φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς!

Το kalimera-arkadia.gr έχει γίνει πολύ «ενοχλητικό» και δέχεται τη μία επίθεση μετά την άλλη από «χάκερς»  … Μέσα σε λίγες ημέρες η ιστοσελίδα έχει δεχθεί δύο απανωτές ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Νυχτερινό ξεφάντωμα για τη νεολαία της Βλαχοκερασιάς (εικόνες και βίντεο)

Τη χθεσινή νύχτα, της 14 Αυγούστου, μετά το καθιερωμένο πανηγύρι του χωριού οι νέοι της Βλαχοκερασιάς συνέχισαν τη διασκέδαση τους στην καφετέρια Αίγλη. Το πάρτυ κράτησε μέχρι το πρωί!

Διαβάστε περισσότερα...

Η εορτή της Παναγίας στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

O μήνας Αύγουστος  είναι  αφιερωμένος στο πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας μας, με κεντρικό γεγονός την Κοίμησή της και την εις ουρανούς μετάστασίν της. Ο Λαός αποκαλεί την εορτή της Παναγίας μας  «Πάσχα του καλοκαιριού». Η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά την Παναγία μας με τρόπο μοναδικό,  Εκείνην  η οποία «ανεδείχθη Ιερωτέρα των θυσιών, Τιμιωτέρα των θυσιαστηρίων προς τον Θεόν· Αγιωτέρα των Δικαίων, των Προφητών και των Ιερέων».

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας  είναι πλουτισμένη  και κατάσπαρτη με θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας μας, υπέροχους Ναούς, ιστορικά μοναστήρια, πανέμορφα παρεκκλήσια και εξωκκλήσια  αφιερωμένα στην Δέσποινα της κτίσεως.

          Όπου και αν στρέψει κάποιος το βλέμμα του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, θα αντικρύσει τόπους τιμής της Υπεραγίας Θεοτόκου. Έλωνα, Μαλεβή, Αρτοκωστά, Επάνω Χρέπα, Παλαιοπαναγιά, Κανδήλα, Νεστάνη, Επισκοπή, Κουνουπιά, Βαλτέτσι, Κουβέλια Παναγία Ντερμπίνα,  Νεοχώριο, Βλαχοκερασέα,  Παναγία Τσεμπερού, Τσελεπάκου, Αρκουδόρεμα, Παναγία Βλαχέρνας κ.α,  είναι κάποιες μόνον από τις Ι. Μονές τα Προσκυνήματα  και τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας, πού πανηγυρίζουν την Μετάσταση  της Θεοτόκου.

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για χιλιάδες ανασφάλιστους στην Αρκαδία

Δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και παρακολούθησης θα έχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες. Οι τελευταίοι θα πρέπει απ' τις 2 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Δυνητικοί ωφελούμενοι ή δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που:

Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο και εικόνες από τα εγκαίνια της Έκθεσης της Τεγέας

Άνοιξε τις πύλες της, χθες 14 Αυγούστου, η 43η Έκθεση και η 130η Εμποροπανήγυρη της Τεγέας. Μέχρι τις 21 Αυγούστου, χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συρρεύσουν στους χώρους της. Ευχή όλων μας, η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και να διατηρήσει ανέπαφο το κύρος που την περιβάλλει όλες αυτές τις δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...