Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης: Ασημένιο μετάλλιο για τον Χ. Πολίτη!

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης: Ασημένιο μετάλλιο για τον Χ. Πολίτη!
Για άλλη μια χρονιά, Σεπτέμβρη μήνα, δόθηκε το καθιερωμένο ραντεβού από τους αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2015.
Αυτή τη φορά, αντί για το Λουτράκι, η βάση του αγώνα επιλέχτηκε να είναι η πόλη της Καλαμάτας.
Οι αγώνες ήταν κατηγορία open που έδινε έτσι δικαίωμα σε αθλητές από άλλες χώρες να λάβουν μέρος και ο ανταγωνισμός να είναι μεγαλύτερος.
Έτσι τελικά είχαμε 25 συμμετοχές και στο σύνολο 8 ξένους αθλητές και αθλήτριες.
Ο καιρός το Σάββατο έδειχνε ότι χαλάει με καταιγίδες και βροχές και υπήρχε πιθανότητα ο αγώνας για την πρώτη μέρα να αναβληθεί.
Τελικά έγινε μέσα σε πυκνή και χαμηλή συννεφιά και έντονη βροχόπτωση που επηρέασε τους περισσότερους αθλητές με αποτέλεσμα ελάχιστοι αθλητές να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους και να πάρουν άσπρη κάρτα.
Στις δε ειδικά βαθιές προσπάθειες μόνο 3 αθλητές τα κατάφεραν.
Μέσα σε αυτούς και ο Χρήστος Πολίτης που την πρώτη μέρα έβαλε προσπάθεια στη κατηγορία FIM 60 m (βουτιά χωρίς πέδιλα-ελεύθερη βύθιση).
Το προσωπικό ρεκόρ από πέρσι ήταν 51 m και έτσι πήγαινε για βελτίωση προσωπικού ρεκόρ κατά 9 ολόκληρα μέτρα.
Η ώρα της βουτιάς είχε έρθει και με απόλυτη χαλάρωση κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του άνετα, να βγει στην επιφάνεια πάλι μετά από 2.20 sec και να πάρει άσπρη κάρτα, παίρνοντας και την πρώτη θέση για την πρώτη μέρα αφού δηλώσεις για μεγαλύτερο βάθος σε αυτή τη κατηγορία δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν από άλλους αθλητές.
Το απόγευμα θα γίνονταν οι δηλώσεις για την επομένη μέρα και εκεί θα φαινόταν η μάχη της επόμενης μέρας και οι τελικοί διεκδικητές των μεταλλίων.
Όταν άνοιξαν οι δηλώσεις υπήρχε δήλωση προσπάθειας για τα 60 μέτρα από τον Δημήτρη Κούμουλο, ώστε να πλασαριστεί στα μετάλλια και αυτός και δυο δηλώσεις στα 65 μέτρα που ήταν και η μάχη για το χρυσό μετάλλιο, δήλωση που είχε κάνει ο Πολίτης Χρήστος και ο Tony Helm .
Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με πολύ καλύτερες συνθήκες ,και οι αθλητές ένας μετά τον άλλον ρίχτηκαν στη μάχη των μεταλλίων.
Δυστυχώς η βουτιά του Πολίτη δεν βγήκε όπως ο ίδιος περίμενε και ο Tony Helm ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσπάθεια του.
Έτσι, πρώτος και χρυσό μετάλλιο πήρε ο Tony Helm 65 βαθμούς, δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο μοιράστηκαν ο Πολίτης Χρήστος και Κούμουλος Δημήτρης 60 βαθμούς και τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο ο Μητρόπουλος Γεώργιος 58 βαθμούς .
Η χρονιά πλέον ολοκληρώθηκε για τον Πολίτη με ένα μετάλλιο σε αγώνα πισίνας (3η θέση στη δυναμική) και άλλο ένα μετάλλιο στη θάλασσα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο βελτιώνοντας τις προσωπικές επιδώσεις του, που είναι και ο στόχος του κάθε αθλητή.
Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα μετάλλια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, 2 τρίτες θέσεις και τα τελευταία 2 χρόνια δυο δεύτερες θέσεις.
 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο κλείσιμο της χρονιάς για άλλη μια φορά την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου ,που στέκονται δίπλα μου σε αυτή τη προσπάθεια μου.
Επίσης να ευχαριστήσω το δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή Δημήτρη, τον αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Βρέντα, την κα. Αληγεωργά Γαρυφαλλιά, το ΝΠΔΔ, για την βοήθεια τους που χωρίς αυτή σίγουρα θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα για εμένα.
Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον αδελφό μου, Αθανάσιο Πολίτη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χ. Πολίτης.

1 σχόλιο

  • κώστας
    κώστας Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 18:03 Σύνδεσμος σχολίου

    πολλά μπράβο για άλλη μια φορά Χρηστάρα,εκπροσωπείς επάξια την πόλη μας στους αγώνες που πας. μακάρι να δίνεις το παράδειγμα στα παιδιά μας .δεν είναι λίγο ούτε τυχαίο 4 συνεχόμενα μετάλλια σε παννελήνια πρωταθλήματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...