Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προτεραιότητα για την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα άμεσα μέτρα ανακούφισης και αξιοπρεπούς διαβίωσης

Προτεραιότητα για την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα άμεσα μέτρα ανακούφισης και αξιοπρεπούς διαβίωσης

Σε ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής μέτρα ανακούφισης…

Ολική διαγραφή χρεών για όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Απαγόρευση στις Τράπεζες να καταγγείλουν τη σύμβαση του δανείου και να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Οι δόσεις των τοκοχρεολυσίων των δανείων να μη ξεπερνούν το 30% του πραγματικού διαθέσιμου μηναίου εισοδήματος.

Κατάργηση των χαρατσιών.

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο πριν την κρίση, σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων. Επαναφορά εργασιακών σχέσεων και συλλογικών συμβάσεων.

Κατάργηση της κινητικότητας – εφεδρείας και αποκατάσταση όλων των διωχθέντων.

Πρόγραμμα "τροφή για όλους" με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών. Στήριξη και πολλαπλασιασμός των κοινωνικών παντοπωλείων των δήμων. Στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων που λειτουργούν από δίκτυα αλληλεγγύης.

Κάλυψη όλων των αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Φθηνότερα τιμολόγια στους πολίτες κοντά στα όρια της φτώχειας.

Μη διακοπή ρεύματος - νερού - τηλεφώνου για χρέη, στην πρώτη κατοικία για οικογένειες με ελάχιστο εισόδημα.

Δωρεάν πρόσβαση για όλους στη δημόσια πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος. Κατάργηση της συμμετοχής στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Πλήρης δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη και συστηματικός ιατρικός προληπτικός έλεγχος όλων των παιδιών.

Δωρεάν μετακίνηση με αστικές συγκοινωνίες για ανέργους και άτομα με ελάχιστο εισόδημα.

Επανεκτίμηση των συμβάσεων και μείωση τιμής των διοδίων.

Για τους επαγγελματοβιοτέχνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα ρύθμιση οφειλών με πάγωμα των παλαιών έως και το τέλος του 2014 και εκ νέου αντιμετώπιση ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις, δίχως πρόστιμα και προσαυξήσεις. Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για το ίδιο χρονικό διάστημα. Αποποινικοποίηση και κατάργηση του Μεταξικού Νόμου που επιβάλει προσωποκράτηση για ίδια χρέη. Συμψηφισμός των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις (επιστροφές ΦΠΑ) με οφειλές προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία.

Ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδότησης για επαρκή βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και διασφάλιση συντάξεων χωρίς περικοπές. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανεξάρτητα από τα χρέη προς τον Οργανισμό. Δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης για όσους χρωστούν έως και 40.000 ευρώ.

Μείωση του κόστους ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όχι στην υποχρεωτική ένταξη των επαγγελματιών των χωριών και κωμοπόλεων κάτω από 2.000 κατοίκους στον ΟΑΕΕ.

ΟΙ 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

* Κατάρτιση περιουσιολογίου. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο (ακίνητο, λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικό προϊόν, συμμετοχή σε εταιρεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) πρέπει να δηλώνεται, να μπορεί να εντοπιστεί ώστε να μπορεί ο νομοθέτης, η εκτελεστική εξουσία, να φορολογεί τους πολίτες με βάση τη φοροδοτική τους ικανότητα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και όχι με βάση αυτά που δηλώνουν και με βάση αυτά βεβαίως που συνήθως αποκρύπτουν.

* Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πόθεν έσχες, διαρκής ελεγκτική διαδικασία ελέγχου του από ειδική υπηρεσία επαρκώς στελεχωμένη, που θα έχει στη διάθεσή της όλη τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως πηγής, θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα. Η φορολογική κλίμακα πρέπει να διαθέτει περισσότερα κλιμάκια, προκειμένου να αποκατασταθεί η προοδευτικότητα της φορολογίας. Η τιμαριθμοποίηση κλιμακίων και αφορολογήτου θα γίνεται ετήσια με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

* Ατομικό αφορολόγητο βάσει του εκάστοτε ορίου φτώχειας (σήμερα 12 χιλιάδες ευρώ) και επιπλέον 2 χιλ. για τα πρώτα δύο παιδιά και από 3 χιλ. για κάθε επόμενο παιδί.

* Αύξηση των φορολογικών εσόδων από τα Νομικά Πρόσωπα στο ύψος του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Προοδευτική αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Δραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις συναλλαγές με εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους (off shore εταιρείες) και σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

* Ειδικοί, αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές για τις Τράπεζες. Κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, Fast Track κ.λπ.) και των προκλητικών φοροαπαλλαγών.

* Αλλαγή της σχέσης άμεσων - έμμεσων φόρων.

* Μείωση του ανώτατου συντελεστή του ΦΠΑ 23%, και πρόταση για 5%, 9% και 19% ιδιαίτερα για τα βασικά είδη διατροφής, της εστίασης, των παιδικών τροφών, των ειδών προσωπικής ανάγκης των ατόμων με αναπηρία, των προϊόντων πολιτισμού και γνώσης και των ΑΠΕ.

* Φόρος Μεγάλης Περιουσίας με τον οποίο θα φορολογηθεί η κατοχή κτηρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών, που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί).

* Κατάργηση των χαρατσιών.

* Προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από χρέη στην εφορία και τον καθορισμό ανώτατου ορίου για μηνιαία καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων. Το όριο αυτό θα είναι ποσοστό, στο καθαρό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και το ποσό ενοικίου.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...