Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο | Οι τοποθετήσεις του Σωτήρη Παπαδημητρίου

Δημοτικό Συμβούλιο | Οι τοποθετήσεις του Σωτήρη Παπαδημητρίου

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων – τοποθετήσεων ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο (1.9.2021) τα εξής ζητήματα – ερωτήματα – θέματα...

• Άσχημη τροπή με την αδειοδότηση του εργοστασίου στο Αθήναιον. Υπήρξε μια πληροφόρηση σήμερα ότι ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να επισπευσθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης του εργοστασίου επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιον. Αν ισχύει αυτό, γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν ξεκάθαρες μονολεκτικές απαντήσεις. Η Περιφέρεια είναι πάνω απ’ τη Δικαιοσύνη; Η Περιφέρεια έχει κάνει πράξη την απόφασή της σχετικά με νομική κάλυψη και κατάθεση ένστασης ως προς την αδειοδότηση της εν λόγω μονάδας; Γνωρίζει κάτι το οποίο δε γνωρίζουμε εμείς;
Θεωρώ ότι επιβάλλεται εκ μέρους του δήμου Τρίπολης να αναζητηθούν οι απαντήσεις, να ζητηθεί ο λόγος της διπρόσωπης τακτικής της Περιφέρειας και να πάρουμε απόφαση για κλιμάκωση νομικών ενεργειών.
 

• Λήψη ψηφίσματος σχετικά με την προμελετημένη εγκληματική πολιτική για τα αγροτικά μας προϊόντα. Θεωρώ πως αποτελεί φόνο εκ προμελέτης και κατά συρροή η τακτική που ακολουθείται σχετικά με τις απαγορεύσεις χρήσης φυτοφαρμάκων και έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια οικονομική ζημία των παραγωγών μας. Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πατάτα. Η γνωστή ανά το πανελλήνιο πατάτα Τριπόλεως έχει υποστεί μεγάλη ζημιά απ’ το σιδηροσκούληκα. Δηλαδή είναι τρύπια. Αυτομάτως αυτό σημαίνει μη εμπορεύσιμη. Άρα ζημιά για τον παραγωγό. Αυτό συνέβη διότι καταργήθηκε η χρήση φυτοφαρμάκων που καταπολεμούσαν το σκουλήκι αυτό. Για όσους γνωρίζουν μιλάμε για το pyrinex και το mokap.

Άξιο λόγου είναι ότι η πατάτα που εισάγεται από άλλες χώρες όπως είναι η Αίγυπτος ή η Τουρκία, κατά την καλλιέργειά της έχουν χρησιμοποιηθεί τα εν λόγω φυτοφάρμακα αλλά απολαμβάνουν τη νομιμότητα της διακίνησης στην Ελλάδα. Σε αυτές ο ΕΦΕΤ δεν εντοπίζει πρόβλημα. Στις δικές μας όμως εντοπίζεται και μάλιστα προβλέπονται και εξοντωτικά πρόστιμα. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στις πατάτες αλλά και σε άλλες καλλιέργειες. Αυτό ονομάζεται αθέμιτος ανταγωνισμός ο οποίος βλάπτει σοβαρά τον Έλληνα παραγωγό.
Ζητώ να παρθεί ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για αυτή την τακτική. Να γίνει μια συζήτηση με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας για περισσότερα στοιχεία ζημιάς αλλά και προτάσεις επίλυσης του προβλήματος αυτού και βέβαια ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΔΕ.
 

• Ποδηλατοδρόμος Καλαβρύτων. Όπως και άλλα έργα που τα ανακοινώνετε ισα ισα για να καλύψετε την ανεπάρκειά σας, χωρίς γνώση, χωρίς ολοκληρωμένο πλάνο και κυρίως χωρίς συζήτηση – ενημέρωση των κατοίκων που περιλαμβάνονται στα σημεία αυτά, ανακοινώσατε κάτι ποδηλατοδρόμους που μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν στην οδό Καλαβρύτων. Τι θα κάνετε εκεί; Ο κόσμος διερωτάται και απορεί. Κάποια στιγμή πέστε δυο κουβέντες.

 

• Αντιδήμαρχος αποφασίζει αντί το δημοτικό συμβούλιο. Προ ημερών αναρτήθηκε μια απόφαση του Αντιδημάρχου κ. Μακαρούνη σχετικά με την παραχώρηση χρήσης του προαυλίου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου Λεβιδίου. Αυτές οι αποφάσεις ανήκουν, ακόμα τουλάχιστον, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι συνέβη και παρεκάμφθη το Δημοτικό Συμβούλιο;

 

• Σχετικά με το 23ο θέμα Η.Δ με τίτλο: Λήψη απόφασης για την καταστροφή αντικειμένων (τηλεφωνικές συσκευές) που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ. 6 Ν.3463/06). Ζητώ την απόσυρση του θέματος και την επανεξέταση του. Δεν μπορεί να καταστραφούν συσκευές οι οποίες είναι λειτουργικές. Γνωρίζουμε ότι έγινε αντικατάσταση αυτών με το νέο τηλεφωνικό κέντρο αλλά και αυτές, αν όχι όλες, οι περισσότερες μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο. Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε στο δικό μας κέντρο είτε να γίνουν κάπου δωρεά, δε γίνεται να πεταχτούν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...