Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναβάλλονται οι υποθέσεις του ΙΚΑ στα δικαστήρια της Τρίπολης (vd)

Αναβάλλονται οι υποθέσεις του ΙΚΑ στα δικαστήρια της Τρίπολης (vd)
Απέχουν πανελλαδικά οι δικηγόροι, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε όσες υποθέσεις αφορούν στο ΙΚΑ, μετά το νέο τελεσίγραφο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για υπογραφή, εντός 24ώρου, του συμφωνητικού με τους συνεργαζόμενους (ανά υπόθεση) δικηγόρους.
Όπως εξηγεί στο «Καλημέρα Αρκαδία», ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης, ο λόγος αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, που ισχύει από χθες, 5 Μαΐου 2014, είναι ουσιαστικά ότι υποχρέωνε το ΙΚΑ -μέσω συμφωνητικού- οι δικηγόροι που ασχολούνταν με τις υποθέσεις, να λαμβάνουν μικρότερη αμοιβή από αυτή που ορίζεται για τις «νόμιμες αμοιβές».
«Για παράδειγμα σε μια υπόθεση που η αμοιβή προβλεπόταν στα 200 ευρώ, το ΙΚΑ ανάγκασε τους δικηγόρους να υπογράψουν για 30, 40 ή 50 ευρώ» τονίζει ο κ. Κωστόγιαννης, συμπληρώνοντας πως κάποιοι μπορεί να ακολούθησαν το δρόμο που επέβαλλε το ΙΚΑ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει, αλλά με το νέο τελεσίγραφο καλεί και τους υπόλοιπους δικηγόρους να δεσμευτούν να υπογράψουν ενός «αποικιοκρατικού τύπου» συμφωνητικό, ειδάλλως, θα σταματούσε τη συνεργασία μαζί τους.
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά αντιφατική και παράνομη, αλλά και προσβλητική για όλους τους δικηγόρους. Οι υποθέσεις του ΙΚΑ προς το παρόν αναβάλλονται, με τους ασφαλισμένους και αντιδίκους του ΙΚΑ να υφίστανται άλλη μία ταλαιπωρία, όμως , όπως δηλώνει ο κ. Κωστόγιανης στο βίντεο που ακολουθεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος πίεσης του ΙΚΑ.
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...