Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (vd)

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (vd)
Για την προετοιμασία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πελοποννήσου για την αντιπυρική περίοδο, μίλησε ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας.

Ο Διοικητής τόνισε πως ήδη από 1η Μαΐου έχει μερικώς  εφαρμοστεί ο σχεδιασμός, καθώς αναμένεται και η πρόσληψη των εποχιακών πυροσβεστών ώστε να ολοκληρωθεί.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 4 τομείς:
·         Πρόληψη
·         Οργάνωση μηχανισμού και έγκαιρος εντοπισμός των πυρκαγιών
·         Την κινητοποίηση καταστολής, άμεσα, των δυνάμεων πυρόσβεσης
·         Φύλαξη της περιοχής για τυχών αναζωπυρώσεις.
Όπως αναφέρει ο κ. Γιόβας και στο βίντεο που ακολουθεί, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βάση από τους Δήμους, καθώς πρέπει να καθαριστούν κάποιοι οικοπεδικοί χώροι, αλλά επέστησε και την προσοχή στους πολίτες που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική καθώς τη θερινή περίοδο είναι πολύ εύκολο να από μία απερισκεψία να δημιουργηθεί κάποια εστία με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Παράλληλα, έγινε αναφορά και σε ένα θέμα που συζητήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για επάνδρωση κάποιων φυλακίων και αντικατάσταση σωλήνων και λάστιχων των οχημάτων της υπηρεσίας, με τον Διοικητή να τονίζω πως κάποια θέματα λύνονται σταδιακά,   «έχουμε ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού,  στην επάνδρωση των πυροφυλακίων, ήδη έχουν διατεθεί τα χρήματα στα ταμεία των Δήμων, για να είμαστε όλοι μαζί πιο αποτελεσματικών, ενώ υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια για την προμήθεια ελαστικών και σωλήνων».
Β.Π. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...