Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»
Την Τρίτη 13/5/2014, στις 10:00 στην αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών (Λεωφόρος Αθηνών 58, Αθήνα) θα παρουσιαστεί το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το σχέδιο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER και αφορά στη συνεργασία 20 Αναπτυξιακών εταιρειών της χώρας για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διασύνδεσή της με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτριος Ιατρίδης, ο βραβευμένος chef Λευτέρης Λαζάρου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, εκπρόσωποι των 20 Αναπτυξιακών Εταιρειών-Εταίρων του σχεδίου και εκπρόσωποι της παραγωγής, της μεταποίησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης των συνεργαζόμενων περιοχών των Εταίρων.
Τα αναγνωρισμένα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ο άξονας του σχεδίου, με στόχο την ποιοτική αναβάθμισή τους, την αναγνώριση αλλά και ενσωμάτωσή τους στην σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Τα προϊόντα της ελληνικής γης, ενταγμένα στις διατροφικές μας συνήθειες και τη γαστρονομική μας κουλτούρα, μπορούν να γίνουν «πρεσβευτές» της ιδιαίτερης πολιτισμικής μας ταυτότητας στον τομέα της γεύσης και να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη.
Το σχέδιο σχεδίασε και συντονίζει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ.
Εταίροι του Σχεδίου είναι οι: Αναπτυξιακή Αχαΐας, Αναπτυξιακή Βορ. Πελοποννήσου, Αναπτυξιακή Γρεβενών, Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας, Αναπτυξιακή Ημαθίας, Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Καβάλας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καστοριάς, Αναπτυξιακή Λάρισας, Αναπτυξιακή Λήμνου, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Πέλλας, Αναπτυξιακή Πηλίου, Αναπτυξιακή Πιερική, Αναπτυξιακή Σερρών, Αναπτυξιακή Φθιωτική, Αναπτυξιακή Φωκική, Αναπτυξιακή Χαλκιδικής.
Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Σπύρος Φλώρος, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...