Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι προβλέπει ο «Λιμενικός Καλλικράτης» για τους Σταθμούς σε Παράλιο και Λεωνίδιο!

Τι προβλέπει ο «Λιμενικός Καλλικράτης» για τους Σταθμούς σε Παράλιο και Λεωνίδιο!

Όλες τις λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος και κατά πόσο θα επηρεάσουν τους Λιμενικούς Σταθμούς της Κυνουρίας, παρουσιάζει το «Καλημέρα Αρκαδία».

Στην απόφαση της αναδιάρθρωσης, αναφέρεται αρχικά ότι «η 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Πάτρα και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας επί των ακτών της νοτίως της άκρας Πετηνάρι, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας, νότιας Βοιωτίας επί των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και η νήσος Κύθηρα της Περιφέρειας Αττικής».

Ενώ, στο άρθρο για το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, όσον αφορά την Αρκαδία, αναφέρονται τα εξής:

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

Ο Λιμενικός Σταθμός Παραλίου Άστρους, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/2/1981 απόφαση του Υπουρ−γού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον λιμένα Παραλίου Άστρους» (Β΄ 144), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, με έδρα το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας.

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παραλίου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Κιβέρι Αρκαδίας μέχρι την άκρα Μακρονήσι Αρκαδίας, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ

Ο Λιμενικός Σταθμός Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που συστήθηκε με κανονιστικό διάταγμα από 19−09−1941 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Λεωνιδίω Αρκαδίας» (Α΄ 323), μετατάσσεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, με έδρα το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την

αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Μακρονήσι

Αρκαδίας, μέχρι την άκρα Τρίκερι Λακωνίας, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...