Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συμβουλές σε μαθητές της Αρκαδίας για τις πανελλαδικές: «Αρκετός ύπνος, καλή διατροφή και όχι άγχος» (vd)

Συμβουλές σε μαθητές της Αρκαδίας για τις πανελλαδικές: «Αρκετός ύπνος, καλή διατροφή και όχι άγχος» (vd)

Βρισκόμαστε στο μέσο των πανελλαδικών εξετάσεων, με τα θέματα που έχουν "πέσει" μέχρι στιγμής να έχουν μια σχετική διαβάθμιση και δυσκολία, σύμφωνα με τον Ηλία Σπυρόπουλο του Φροντιστηρίου «Πρόοδος».

Τη Δευτέρα, στα αρχαία οι μαθητές εξετάστηκαν σε θέματα για καλά διαβασμένους, με την επιτροπή να "αγαπά" τον Αριστοτέλη.

Μια μέρα πριν την εξέταση οι μαθητές συνηθίζουν να αγχώνονται περισσότερο, αλλά αυτή τη μέρα θα πρέπει να κάνουν απλά ένα φρεσκάρισμα και από το απόγευμα να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται.

Σημαντικό είναι ο αρκετός ύπνος και η καλή διατροφή και όχι άγχος και βιβλία ακόμα και πριν μπουν οι μαθητές στην αίθουσα για να γράψουν, λέει ο Η. Σπυρόπουλος.

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός που συνέβη στα Γιαννιτσά είπε ότι αυτές οι εξετάσεις ναι μεν είναι σημαντικές αλλά δεν είναι οι τελευταίες ούτε ο τελευταίος αγώνας που θα δώσουν οι μαθητές.

Τα παιδιά βιώνουν τις οικονομικές δυσκολίες μέσα στην οικογένεια με αποτέλεσμα να πιέζονται και να αγχώνονται για το μέλλον τους.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι απ' τις πρώτες χώρες με το ποσοστό της ανεργίας να βαράει κόκκινο, το άγχος γίνεται μεγαλύτερο.

Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δηλαδή μετά από 5-7 χρόνια που θα βγουν στην αγορά εργασίας οι μαθητές που δίνουν τώρα εξετάσεις, γι' αυτό θα πρέπει να κάνουν την προσπάθεια τους και μάλιστα αν έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν να κάνουν και ένα μεταπτυχιακό, γιατί μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν ακόμα και 5 δουλειές στη ζωή τους, διότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Τέλος ο Η. Σπυρόπουλος ενημέρωσε ότι τα επαγγέλματα που είναι πρώτα στις προτιμήσεις των μαθητών είναι τα ιατρικά, παραϊατρικά, γεωπονικό, τεχνικής φύσεως επαγγέλματα, πληροφορική και γενικότερα έχει γίνει μια στροφή προς το τεχνολογικό λύκειο, τις επαγγελματικές και τεχνικές σχολές και από το ίδιο το Υπουργείο.

Φυσικά οι Τριπολιτσιώτες προτιμούν τις σχολές της Τρίπολης και ιδιαίτερα της Πάτρας, αλλά και της Σπάρτης και της Καλαμάτας, επιλογές λιγότερο ακριβές, αφού πλέον μαζί με τους γονείς τους λαμβάνουν και το οικονομικό ζήτημα υπόψη για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...