Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οριστικό – Υφυπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος!

Οριστικό – Υφυπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος!
Υφυπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, που έγινε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Ουσιαστικά, με την εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» το οποίο από μέρες είχε γράψει ότι ο Αρκάς βουλευτής βρίσκεται ανάμεσα σε Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συμμετέχει στην Κυβέρνηση.
Υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, ενώ Υφυπουργοί ορίστηκαν επίσης οι Γεράσιμος Γιακουμάτος και Νότης Μηταράκης.
 
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
 
Γεννήθηκε το 1975. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον τόπο καταγωγής του στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή “Carol Davila” του Βουκουρεστίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στη “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα “Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας”.
Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
Ταυτόχρονα άσκησε καθήκοντα Επιστημονικού Συνεργάτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στον τομέα “Οικονομικά της Υγείας”.
Από το 2002 έως το 2004 διετέλεσε Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή.
Στα πλαίσια του 35ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούσε σε μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης νεοπλασμάτων ήπατος και πνεύμονα με τη χρήση μικροκυμάτων (πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα).
Διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας.
Από την έναρξη της ειδικότητάς του μέχρι σήμερα , έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ελεύθερων ανακοινώσεων σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το “European Journal of Radiology”.
Με την πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά αγωνιζόμενος για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσα από τους κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του ’90. Ως φοιτητής διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Ρουμανίας. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία. Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας και επανεξελέγει στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.
Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές του 2009, ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσπρωτίας.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ.
Συμμετείχε ως μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και στην Υποεπιτροπή για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών. Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία επίσης συμμετείχε, εκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ.
Συμμετέχει ως μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Διαρκής Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.
Στις 26 Ιουνίου 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...