Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Πάπαρι (εικόνες)

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Πάπαρι (εικόνες)

Πλήθος πιστών,  ενοριτών και  συγχωριανών εκ της Αθήνας και  της Τριπόλεως  καθώς και  κατοίκων των διπλανών χωριών, κατέκλισαν από πρωίας τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο ομώνυμο και ριζικά ανακαινισμένο  εκκλησάκι  στο χωριό Πάπαρι. 

Με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε   η Μεγάλη εορτή του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος, ενώ  οι  καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες, ήταν   αυτοί που  συνέθεσαν μια άριστη  πνευματική ατμόσφαιρα,  αποδίδοντας επιτυχώς   τους Εκκλησιαστικούς Ύμνους.

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος νέων του χωρίου « ΤΟ ΟΡΕΣΘΑΣΙΟΝ» προσέφερε αρτοκλασία,  υπέρ υγείας των απανταχού  της γης αδελφών Παπαραίων.

Ριζικά ανακαινισμένος, στολισμένος όμορφα  και πεντακάθαρος ο Ναός της Αγίας Τριάδος, έλαμπε γεγονός που συγκίνησε  και ευχαρίστησε τους προσκυνητές και ενορίτες της μικρής Ενορίας Πάπαρι. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανακαινίστηκε το Ιερό Βήμα και τοποθετήθηκαν μαρμάρινες ποδιές έμπροσθεν αυτού, ενώ   εντός των ημερών ειδικός ξυλογλύπτης θα τοποθετήσει το νέο ξυλόγλυπτο τέμπλο του Ναού ικανής δαπάνης η οποία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο εις μνήμη του μακαριστού αδελφού του Κων/νου.

Ευχόμαστε προς όλους,  η Αγία Τριάδα να σκέπει και να φωτίζει   αδιαλείπτως  όλους όσους επιζητούν την προστασία Της.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...