Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα φτάσει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος για το εργοστάσιο στην Παλιόχουνη (vd)

Μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα φτάσει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος για το εργοστάσιο στην Παλιόχουνη (vd)
«Το προτεινόμενο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έργο κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων, στη θέση Παλιόχουνη Αρκαδίας και οι επιπτώσεις του στο περιβάλλον». Αυτό ήταν το θέμα της ημερίδας που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Περιφερειάρχης είναι κάτι που προσβάλει τη βασική αρχή της αειφόρου ανάπτυξης που βρίσκεται μέσα στο Σύνταγμα και τους Νόμους» τόνισε ο Φίλιππος Νικολόπουλος.

Ο Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρηστός Τσούτσουβας είπε ότι «έχει πολλές επιπτώσεις στο περιβάλλον η λύση του εργοστασίου στην Παλαιόχουνη. Από αύριο μαζί με το Δήμο να δοθεί η πρέπουσα λύση χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να είναι σύννομη με τη δημόσια υγεία. Περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε ένσταση με άλλους φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποδείξουμε πόσο καταστροφικό θα είναι αυτό το έργο για το περιβάλλον».

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπανιάς εξήγησε τον κίνδυνο που υπάρχει οι σχεδιαζόμενοι ΧΥΤΥ να καταλήξουν στο τέλος να λειτουργούν ως ΧΥΤΑ.
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...