Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Θα ψάχνουμε να βρούμε τρύπα να κρυφτούμε, αν υπογραφεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ! (vd)

«Θα ψάχνουμε να βρούμε τρύπα να κρυφτούμε, αν υπογραφεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ! (vd)
Ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέλευσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης, στο εργατικό κέντρο, ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων.
Ξεκινώντας την εισήγηση του, ο συντονιστής-γραμματέας της οργάνωσης των μελών του δήμου Τρίπολης, Αντώνης Παπαδημητρίου, ζήτησε να διαχειριστούν τα απορρίμματα οι δήμοι μέσα από διαδικασίες ανακύκλωσης, διαλογής στην πηγή και κομποστοποίηση.
"Αυτή την στιγμή ο Νόμος της κυβέρνησης για τον νέο ΕΣΔΑ δίνει την δυνατότητα στους δημοτικές αρχές να μπορέσουν να καταθέσουν την δική τους πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων", πρόσθεσε.
Με πρωτεργάτη τον δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, όπως είπε, και επικουρούμενο από τους δημάρχους Κορινθίων, Σπάρτης, Κιάτου και Άργους ετοιμάζουν και παρουσιάζουν μια αντιπρόταση η οποία πρέπει να λάβει σάρκα και οστά μέχρι τέλος Απριλίου.
"Ο νέος ΠΕΣΔΑ ο όποιος θα πρέπει να είναι σύμφωνος με τον νέο ΕΣΔΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου",τόνισε.
«Είμαστε κατά της σύμβασης της ΤΕΡΝΑ και θεωρούμε ότι η πρόταση των δημάρχων πλησιάζει αυτό που εμείς θέλουμε ως οργάνωση» είπε χαρακτηριστικά.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαριάς, μεταφέροντας το κλίμα από την διυπουργική επιτροπή στην οποία βρέθηκε και ειπώθηκε, όπως είπε, ότι μέχρι στιγμής «στο τραπέζι» υπάρχει μόνο η πρόταση της ΤΕΡΝΑ και όσες κραυγές ακούγονται είναι στον αέρα.
Στη συνέχεια, είπε, πως από την μεριά των πέντε πληθυσμιακά υποψήφιων δημάρχων κατατέθηκε μια πρόταση αλλά πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, σ' ένα χαρτί γραμμένη, κοστολογημένη και επιχειρησιακά εφαρμόσιμη.
«Κλειδί της υπόθεσης» χαρακτήρισε τους πέντε δημάρχους γιατί, όπως είπε, εάν αυτοί δεν υπογράψουν με την ΤΕΡΝΑ τότε εξ αντικειμένου η σύμβαση γίνεται ανενεργή.
Μεταφέροντας τα λόγια του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, έκανε γνωστό ότι 26 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση της πρότασης στον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Τσιρώνη και στις 27 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση στην διυπουργική επιτροπή.
Νίκη των δημάρχων χαρακτήρισε την πρόταση αυτή μιας και η σύμβαση της ΤΕΡΝΑ είναι «ληστρική» όπως είπε και πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί.
«Δεν θα έχουμε μούτρα να παρουσιαστούμε εάν υπογραφεί η πρόταση της ΤΕΡΝΑ. Θα ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε», είπε κλείνοντας.
Δείτε εικόνες και βίντεο.

7 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...