Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλέξανδρος Γκιτζίρης: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις και η συμβουλή για ψυχραιμία! (vd)

Αλέξανδρος Γκιτζίρης: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις και η συμβουλή για ψυχραιμία! (vd)
Τις εκτιμήσεις του, για φετινές βάσεις των σχολών, έκανε ο Αλέξανδρος Γκιτζίρης στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία».
Οι ανακοινώσεις των βάσεων για τη φετινή χρονιά, όπως είπε ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου «Γκιτζίρης», σύμφωνα με το υπουργείο, θα γίνουν σχετικά νωρίς και για την ακρίβεια στις 22 Αυγούστου.
Οι εκτιμήσεις φέτος, πρόσθεσε, είναι πολύ δύσκολες, μιας και υπάρχουν πολλές αλλαγές στο σύστημα, όπως η κατάργηση της προσαύξησης του προφορικού βαθμού. Πάντα το θέμα των βάσεων είναι πολυπαραγοντικό, με ιδιαίτερο ρολό να παίζει ο αστάθμητος παράγοντας της επιλογής των μαθητών.
Το σχεδόν σίγουρο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι ότι τα περισσότερα τμήματα θα κινηθούν πτωτικά, με μεγάλη πτώση, κυρίως στα παιδαγωγικά τμήματα. Ανοδικά θα κινηθούν οι ιατρικές σχόλες και οι μεγάλες σχόλες των αστικών κέντρων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Για την δύσκολη αναμονή αυτών των ημερών και την ανακοίνωση των βάσεων η οποία θα κρίνει το μέλλον των παιδιών, ξεκαθάρισε πως οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια δοκιμασία αλλά δεν είναι το τέλος της ζωής.
Αυτό που έχει σημασία, όπως είπε, είναι τα παιδιά να είναι ήρεμα, ψύχραιμα και να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό σωστά, μέχρι τις 8 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία.
Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...