Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης ταξίδεψε στην ... Ρουμανία! (εικόνες)

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης ταξίδεψε στην ... Ρουμανία! (εικόνες)


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “A Challenge for youth - Dreams and Reality" (Απασχόληση : Μία πρόκληση για τη νεολαία - Όνειρα και Πραγματικότητα) με αριθμό έγκρισης 2014-IT02-KA201-003514_6 το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης συμμετείχε από την Κυριακή, 8 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, σε συνάντηση στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών σχολείων από τις χώρες Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία και Ρουμανία.

Η επίσκεψη στη Ρουμανία ήταν το απολογιστικό ταξίδι του προγράμματος και την ελληνική αποστολή αποτελούσαν δύο καθηγητές.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το σχολείο της Ρουμανίας υποδέχθηκε τους καθηγητές των αποστολών στην Oltenita. Ήταν μια θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς Ρουμάνικους χορούς και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου. Στη συνέχεια τις αποστολές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος και ακολούθησε η ξενάγηση μέσα στην πόλη. Επίσης, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη σε βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας λόγω του θέματος του προγράμματος σχετικά με την απασχόληση, την ανεργία και το εργασιακό καθεστώς.

Μια άλλη ευχάριστη πτυχή του ταξιδιού ήταν η ξενάγηση μέσα στην πόλη του Βουκουρεστίου, όπου επισκεφθήκαμε το Ρουμάνικο Κοινοβούλιο, την εκκλησία της Σταυρουπόλεως και το Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου 2016 διεξήχθη η συνάντηση καθηγητών με θέμα τον απολογισμό όλου του προγράμματος των δύο τελευταίων χρόνων.

Κορυφαίος σταθμός του ταξιδιού ήταν η επίσκεψη στα Καρπάθια Όρη την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016. Η ξενάγηση άρχισε από το Κάστρο του Δράκουλα και ολοκληρώθηκε στις φημισμένες θερινές κατοικίες του βασιλιά Κάρολου του Α΄ στην περιοχή Σινάϊα.

Η άψογη φιλοξενία των Ρουμάνων εταίρων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις αλλά με ανάμεικτα συναισθήματα για το τέλος του προγράμματος ξεκίνησε η επιστροφή των αποστολών στις χώρες τους την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...