Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μονή Κλειβωκάς | Ο Εσπερινός Αποδόσεως της Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εικόνες)

Μονή Κλειβωκάς | Ο Εσπερινός Αποδόσεως της Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εικόνες)

Ετελεσθη σήμερα ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγιας Θεοτόκου στη Μονη της Παναγιάς Κλειβωκας στην Κοντοβαζαινα.

Η Μονη και το Καθολικό της έλαμπαν από καθαριότητα και ευωδιά χάρη στη διακονία της Γεροντισσας Σεραφειμιας και της μοναχής Ευλογίας.

Τον Εσπερινό ετελεσε, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου μας Ιερεμιου, ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Βαχλιας αρχιμανδριτης π. Ιερωνυμος. Η Αρτοκλασία έγινε υπέρ υγείας και πνευματικής προκοπής δια όλους τους απανταχού Γορτυνιους. Έψαλλαν οι Παρασκευας Δουριδας, Δημήτριος Μπουσδρης, ο μοναχός της Μονής Αγίας Παρασκευής Πορφυριος και ο υποδιάκονος της Μητροπόλεως μας Χαράλαμπος.

Προσήλθαν και προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας (την ιστορηθησα -σύμφωνα με την παράδοση -υπό Λουκα του Αποστόλου) κάτοικοι των γύρω χωριών και άλλοι γορτυνιοι από πολλά μέρη της Ελλάδος. Όλα τα παιδάκια μπήκαν γονατιστά στο σπηλαίο στο οποίο ευρέθη η Εικόνα. Αύριο το πρωί στις 7.30πμ θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Η Παναγία η Κλειβωκιωτισσα να πρεσβεύει υπέρ όλων μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...