Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πολίτες και όχι Πελάτες» λέει ο συνδυασμός «Κυνουρίας Γη»

«Πολίτες και όχι Πελάτες» λέει ο συνδυασμός «Κυνουρίας Γη»
Η Αυτόνομη Δημοτική Παρέμβαση Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας “Κυνουρίας γη”, σε ανακοίωνσή της, αναφέρει: “H προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κορυφώνεται. Αν κάποιος περιηγηθεί στο Διαδίκτυο αυτές τις ημέρες θα αναρωτηθεί αν βρισκόμαστε στο 2014 ή στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου» στο «Υπάρχει και φιλότιμο» και του «Γκόρτσου και Μαντά» στο «Τζένη, Τζένη». Βρίθει πανελλαδικά το διαδίκτυο από αναφορές και καταγγελίες για πολιτικούς εκφοβισμούς, εκβιασμούς, ταξίματα, υπόγειες δοσοληψίες και άλλα τέτοια φαινόμενα, που δεν θα αποτελούσαν είδηση, αν ζούσαμε ακόμα σε καθεστωτικές περιόδους, τις οποίες η ιστορία έχει γράψει με μαύρη μελάνη.
Σήμερα, με όλα όσα έχουν συμβεί, με φόντο τη βαθειά κρίση που βιώνουμε εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις περικοπές στα εισοδήματά μας, με τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, που κατακτήσαμε διαχρονικά με συμμετοχικούς αγώνες, να δέχονται σφοδρή επίθεση και αγανακτισμένοι από την προδοσία των διαχειριστών της ζωής μας σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, βλέπουμε (και στον τόπο μας) υποψήφιους για την τοπική αυτοδιοίκηση να εκμαυλίζουν συνειδήσεις πολιτών, να αναπτύσσουν πελατειακές σχέσεις με ψηφοφόρους και προκλητικά να απειλούν και να εκβιάζουν ή να εξαργυρώνουν και να υπόσχονται.
Όμως, επειδή πλέον οι πολίτες είναι «ξυπνητοί», οι ψηφοφόροι οφείλουν να μην δώσουν την ψήφο τους σε εκείνους που:
παραγοντίζουν ως πολιτικοί καριέρας για εντυπωσιασμό,
ζητούν την ψήφο τους ως αντάλλαγμα για… εξυπηρετήσεις ή υποχρεώσεις,
υπόσχονται θέσεις εργασίας τώρα, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους,
εκβιάζουν με φασίζουσα συμπεριφορά γιατί… «τους κρατούν στο χέρι».
Εμείς στην «Κυνουρίας Γη», πιστεύουμε στον σκεπτόμενο πολίτη, σε αυτόν που δε θέλει να τον χτυπούν φιλικά στην πλάτη μόνο πριν τις εκλογές, σε αυτόν που βαρέθηκε τα κούφια λόγια τα μεγάλα και τις υποσχέσεις που εξανεμίζονται την επομένη των εκλογών.
Εμείς στην «Κυνουρίας Γη» είμαστε άπειροι και δεν θέλουμε να γίνουμε έμπειροι στις τεχνικές αυτές της εξουσίας, στις τεχνικές της διαπλοκής, και της εξυπηρέτησης συμφερόντων…
Εμείς στην «Κυνουρίας Γη» δεν δίνουμε κάλυψη δημοκρατικότητας σε φασιστοειδείς αντιλήψεις και συμπεριφορές κάθε είδους…
Εμείς στην «Κυνουρίας Γη» οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό πρότυπο διοίκησης του Δήμου μας. Ένα πρότυπο διοίκησης από τον λαό για τον λαό, ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς, κυρίαρχους στο Δήμο.
Κανένας τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει με πολίτες εκφοβισμένους, υποταγμένους από ανταλλάγματα και εξυπηρετήσεις, ομήρους και υποτακτικούς.
ΌΧΙ με πολίτες όμηρους των προεκλογικών εκβιασμών, και των ρουσφετιών.
ΌΧΙ με τους πολίτες μας σε αγέλες.
ΌΧΙ με τους πολίτες πελάτες ψηφοφόρους.
ΝΑΙ με τους πολίτες σκεπτόμενους, ενεργούς και κυρίαρχους στο Δήμο μας!
Πολίτες και όχι Πελάτες”

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...