Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ορκωτοί λογιστές στο Δήμο Γορτυνίας» - Συνεχίζεται ο χορός των αναθέσεων από τον απερχόμενο δήμαρχο - Φυγαδεύονται έγγραφα και υπολογιστές (;)

«Ορκωτοί λογιστές στο Δήμο Γορτυνίας» - Συνεχίζεται ο χορός των αναθέσεων από τον απερχόμενο δήμαρχο - Φυγαδεύονται έγγραφα και υπολογιστές (;)
«Η πρώτη απόφασή μας, ως νέας δημοτικής αρχής της Γορτυνίας, θα είναι η γενική απογραφή στο Δήμο και ο εξαντλητικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος της«Γορτυνιακής Συμπαράταξης» Ανδρέας Κολοβός, με αφορμή πληροφορίες ότι ο απερχόμενος και οι συνεργοί του, φυγαδεύουν από το Δημαρχείο έγγραφα και σκληρούς δίσκους υπολογιστών.
Εντωμεταξύ, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του δήμαρχου, συνεχίζεται ανεξέλεγκτα – ως  την τελευταία στιγμή - ο χορός των αναθέσεων, στην εκτέλεση έργων και μελετών του Δήμου, χωρίς να έχει γίνειούτε ένας διαγωνισμόςστα τριάμισι χρόνιας της θητείας του.
Μόνο τον τελευταίο μήνα προ των εκλογών, «έδωσε» μέχρι σήμερα, πάνω από 280 αναθέσεις σε «κολλητούς» του παρόντος και πιθανούς ψηφοφόρους του μέλλοντος!
Η εφευρετικότητα του κ. Γιαννόπουλου είναι ανεξάντλητη, προκειμένου να μην κάνει διαγωνισμούς.
Δείτε το παρακάτωπαράδειγμα, που αποτελεί τονκανόνατηςπρακτικήςτου.
Υπάρχειέργο, που εντάχθηκετοΝοέμβριο του 2011στοτεχνικό πρόγραμματου2012 και αντί να προκηρυχτεί έγκαιρα διαγωνισμός, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά και το συμφέρον του Δήμου επιτάσσει, χαρακτηρίστηκε από το Δήμαρχο «κατεπείγον», μετά από …πέντε ολόκληρους μήνες, προκειμένου να εκβιαστεί η αντιπολίτευση και να συμφωνήσει στηναπευθείας ανάθεσήτου.
Ταυτόχρονα,το«έσπασε» στα τρία(κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Νόμο) προκειμένου, αφενός νακοπεί στα τρία και το ύψος του απαιτούμενου ποσού, για να μπορεί να αναθέσει το κάθε κομμάτι απευθείας και αφετέρου να μπορεί να το «δώσει» σε τρεις διαφορετικούς «κολλητούς».
 Άλλος πήρε την προμήθεια των υλικών, άλλος τηνεκτέλεση των εγγείων εργασιών και τρίτος τηνλειτουργική εφαρμογή.
Αλλά και αυτό τοδήθεν κατεπείγον, το ψήφισε σαν τέτοιο τοΜάιο του 2012, το ανέθεσε στις 2 Ιουλίου 2012 και υπόγραψε τησύμβαση στις 2 … Δεκεμβρίουτου 2012,με προθεσμία παράδοσης την21 Μαρτίου 2013 !
Αλλά και η προθεσμία αυτή ήταν ουσιαστικά εικονική, δεδομένου ότι τα υλικά έφθασαν στην περιοχή του έργου στιςαρχές Απριλίου 2013, μετά τη λήξη της προθεσμίας,!
Αποδεικνύοντας έτσι ότι:το μόνον επείγον ήταν η βιασύνη του Δήμαρχου για άλλη μια ανάθεση.
Προκειμένου να «καλύψει» όλο αυτό τοκομφούζιο,  ανεπανάληπτο αλλά καλοσχεδιασμένο,προκειμένου να χαθούν τα ίχνη, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο δήθεν αίτημα του εργολήπτη, για δίμηνη παράταση λόγω «κακοκαιρίας» !
     Αλλά κάπου η «δουλειά» και το σχέδιο χάλασε και τα υλικά αποδείχτηκανκαιλειψάκαιακατάλληλα, αλλά ο προμηθευτήςαρνήθηκε (γιατί άραγε;) να τα συμπληρώσει και να τα αντικαταστήσει.
Έτσι, οεφευρέτης–δήμαρχος«φόρτωσε» τα υλικά που έλλειπαν, στον ανάδοχο των ηλεκτρομηχανολογικών, ο οποίος τα αγόρασε, τα πλήρωσε και μετέφερε στον τόπο του έργου, όπου και τα τοποθέτησε.
Τα υλικά όμως, αντί να είναι «αρίστης ποιότητας» και υψηλής αντοχής, όπως προβλέπει η μελέτη, είναι τρίτης ανακύκλωσης και μέτριας αντοχής , όπως αναγράφεται  επάνω τουςαπό το εργοστάσιο!
Γι αυτό,η περίπτωση αυτή ερευνάται ενδελεχώς από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και έχει διαταχθεί αποκάλυψη των υλικών, για νααποκαλυφθείκαιτο μέγεθος των ευθυνών του Δήμαρχου.
Και πάλι προειδοποιούμε τον κ. Γιαννόπουλο: να σταματήσει το όργιο των αναθέσεων και κυρίως να μην τολμήσει διαψεύσεις .
Υπάρχουν και στοιχεία και μαρτυρίες …
Πιο κάτω δημοσιεύεται ενδεικτικός κατάλογος  461 αναθέσεων Γιαννόπουλου, ύψους  4.763.441,09 €, που αποτελούν μέρος μόνο   των αναθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, μέχρι τώρα, σε πάνω από 1350, συνολικού ύψους πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ !
Επισυνάπτεται ενδεικτικός κατάλογος 461 αναθέσεων Γιαννόπουλου, ύψους 4.763.441,09 €, που αποτελούν μέρος μόνο   των αναθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, μέχρι τώρα, σε πάνω από 1350, συνολικού ύψους πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ !
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανδρέας Κολοβός, Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας

12 σχόλια

  • Δωρα
    Δωρα Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 00:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Προσοχη για τις ανασκαφές που θα κάνετε χρειάζεται αδεια απο την αρχαιολογία

  • Γιώργος
    Γιώργος Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 00:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην κουραζεστε με τους υπολογιστές έμαθα οτι ο Γιαννοπουλος φυλάει τα αρχεία σε cloud

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 23:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυριε κολοβε εσεις αν εκλεγειτε αυτα που καταγγελεται αυτη την στιγμη θα τα διορθωσετε?αντε να σας δουμε κ εσας τι καπνι φουμαρεται!κυριακη κοντη γιορτη...

  • Αρκας
    Αρκας Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 23:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελος στην αδιαφάνεια..τελος στις λ.. Ολα θα γινονται με απόλυτη διαφάνεια και με λαϊκές συνελεύσεις οι αποφάσεις για κάθε έργο

  • Συριζαιος
    Συριζαιος Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορειτε κ Αρη να μας αποδειξετε πως δεν εγινε ουτε ενας διαγωνισμός? δεν ισχυει αυτο. οπότε η δεν γνωριζετε η απλα πιστευετε οτι σας πλασσαρουν

  • ΑΡΙΣ
    ΑΡΙΣ Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 21:39 Σύνδεσμος σχολίου

    το γεγονος πως επι θητειας Γιαννοπουλου δεν εγινε ουτε ενας διαγωνισμος με βαζει σε υποπτες σκεψεις.

  • Γορτυνια
    Γορτυνια Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε κολοβέ μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα για το σχέδιο και το πρόγραμμα που θα κάνετε στην γορτυνία! Τώρα σας πήρε ο πόνος! Μας ήρθατε ουρανοκατέβατος σαν τον αγωνιστή σας απο την θεσσαλονίκη και θέλετε να μας σώσετε! Απο ουρονοκατεύατους σωτήρες χορτάσαμε! Ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζός όσο θέλετε να πιστεύετε!
    Υ.Γ. επειδή η ιστορία επαναλαμβάνετε σας βλέπω όπως ήρθατε ετσι και θα φύγετε(π.χ. κ. Παρασκευας)

  • Κυριάκος Τσαφαράς του Κων/νου
    Κυριάκος Τσαφαράς του Κων/νου Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 18:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο Κύριε Κολοβέ για όσα γράφετε.....1ον.Έχει ακουστεί στο καφενείο,ότι πρώην δήμαρχος του Δήμου Δημητσάνας, φυγάδευσε από το Δημαρχείο έγραφα και σκληρούς δίσκους υπολογιστών....Εύχομαι να μην συμβαίνη αύτό με τον κύριο Γιαννόπουλο και τούς άξιους δημοσίους υπαλλήλους του Δήμου μας...2ον.Λυπάμαι αν ο κύριος Γιαννόπουλος εκβίαζε την Αντιπολίτευση...Εγώ πάντως ψήφιζα κατά συνείδηση καί πολλές φορές με αρνητική ψήφο....3ον Χαίρομαι μα καί λυπάμαι για τις αργοπορημένες καταγγελίες σας, ας περιμένουμε το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης...4ον.Ακόμη περιμένω κύριε Κολοβέ απάντηση στήν ερώτησή μου...¨Οταν τα σαρανταπεντάρια βγαίνουν δεν μαζεύονται εύκολα.Εσείς, γιατί το κάνατε;;;;;;;..........

  • Γιώργος
    Γιώργος Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 17:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα κάνουν ανασκαφές στην Γορτυνια ακούω. Γελάει όλος ο κόσμος με αυτα. Τώρα καταλαβαίνω γιατι ο Γιαννοπουλος θα βγει απο την πρώτη κυριακη

  • Παναγιωτα
    Παναγιωτα Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 17:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε κολοβε αυτα που γράφεις ειναι δικα σου η κάποιου απο τα κατάλοιπα που έχεις μαζέψει; Με αυτα ούτε δεύτερος δεν βγαίνεις.

  • Συριζαιος
    Συριζαιος Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 16:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακολουθείτε τα χναρια του κ. Παρασκευόπουλου που σας προωθησε. Πολλα λόγια ανευ ουσιας και σημασιας. κ. Κολοβέ γνωριζετε περι αναθεσεων? Υπαρχει νομος που τις απαγορευει? Παρακαλω οπως μας επισηναψετε τον σχετικο νομο που τις απαγορευει οπως και σχετικη αποφαση που ο Δήμαρχος εχει καταδικαστει, αν ισχυουν αυτα που αναφερετε παραπανω. Αν δεν υπαρχει κατι αφησε την λασπολογια και καντε τον αγωνα σας.

  • Ανυποψίαστος Γορτυνιος
    Ανυποψίαστος Γορτυνιος Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 16:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή η κατάσταση με τις αναθέσεις πρέπει να σταματήσει. Θα ήθελα όμως να συνοδευονται οι καταστάσεις και με τα ονόματα των αναδόχων προκειμένου να δούμε ποιοι είναι και τι ποσά αφορούν τον καθένα...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...