Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τζιούμης: «Η Τρίπολη του αύριο θα πρέπει να αποτελέσει εστία κοινωνικής αλληλεγγύης, μέριμνας και συνοχής»

Τζιούμης: «Η Τρίπολη του αύριο θα πρέπει να αποτελέσει εστία κοινωνικής αλληλεγγύης, μέριμνας και συνοχής»
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, καθιστά αναγκαία όσο ποτέ την ύπαρξη κοινωνικών δομών από πλευράς του Δήμου, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, μέριμνας και συνοχής.
Η "Τρίπολη Αύριο", με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καταθέσει περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις για να γίνει αυτό πράξη.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να υπάρξειανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με τον δημότη, για την καταγραφή προβλημάτων του, και άμεση ανταπόκριση, ενίσχυση των δομών ΚΑΠΗ, πιθανόν με τη δημιουργία και νέου, και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", που αποτελούν κοινωνικά κεκτημένα, ενίσχυση των υπαρχόντων και δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, δημιουργία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών για το καλοκαίρι (αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά μαθήματα κ.λπ.), κοινωνικό Παντοπωλείο, στο κατάστημα πρόκειται να διανέμονται -σε τακτική βάση- τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης κ υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, κ.λπ και σκοπός του θα πρέπει να είναι η σταθερή τροφοδοσία των πολιτών που έχουν ανάγκη, προκειμένου να εξασφαλίζεται η διαβίωση και η αξιοπρέπειά τους.
Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργηθεί εστία αλληλεγγύης, η εστία αυτή θα προσφέρει στους πολίτες μας που έχουν ανάγκη τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.
Επίσης είναι απαραίτητη η δημιουργία κοινωνικού Ιατρείου και στους πρώην καποδιστριακούς δήμους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του ιατρείου με εθελοντές γιατρούς από τον ιατρικό σύλλογο, που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης σε άπορους και ανασφάλιστους, να δίδεται η δυνατότητα και για κατ’ οίκον περίθαλψη σε ανήμπορους πολίτες και παράλληλα με το κοινωνικό ιατρείο να λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο, που θα συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, προσφέροντας, δωρεάν, φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζονται μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, με τον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο και με τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.
Θα πρέπει να υπάρξει και ένα γραφείο Διαμεσολάβησης, όπου θα παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης αναφορικά με τις υπηρεσίες που προσφέρον οι Κοινωνικές Δομές, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Παράλληλα, να παρέχει υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν στην υγεία και την εργασία τους (Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία κ.λπ.).
Τέλος είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Εκκλησία και τις εθελοντικές οργανώσεις της πόλης και της περιοχής μας, για την παροχή συσσιτίων σε άπορους και άστεγους.
Θα πρέπει επιπλέον να ενισχυθεί ο δημοτικός λαχανόκηπος και να δημιουργηθεί"κοινωνικός κουμπαράς", μια πρωτοποριακή πρόταση, όπου με αυτό τον τρόπο, ένα ευρώ από τον καθένα μας, θα πηγαίνει στο διπλανό μας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...