Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Σταύρος Μπασακιώτης με τη "Νέα Τρίπολη"

Ο Σταύρος Μπασακιώτης με τη "Νέα Τρίπολη"
Ο Σταύρος Μπασακιώτης είναι υποψήφιος σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Τρίπολης, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σμυρνιώτη, "Νέα Τρίπολη". Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια γι' αυτόν, ετσι όπως ο ίδιος τα έγραψε και θέλησε να τα γνωστοποιήσει, μέσα από το kalimera-arkadia.gr.
Λέγομαι Σταύρος Μπασακιώτης (οι περισσότεροι με ξέρουν Στήβ).
Γεννήθηκα το 1987 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Τρίπολη. Πατέρας μου είναι ο Παναγιώτης Μπασακιώτης (το γένος Ηλία Μπασακιώτη) και μητέρα μου η Βασιλική Τζαβάρα (το γένος Σταύρου Τζαβάρα). Απόφοιτος ΤΕΛ της ειδικότητας « Υποστήριξη Συστημάτων – Εφαρμογών και Δικτύων Υπολογιστών» ,καθώς και πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΤΕΙ Λαμίας). Μετά τις σπουδές μου εργάστηκα για ένα χρόνο στα Αλγοριθμικά Συστήματα Ελλάδος. Έπειτα με την βοήθεια της οικογενείας μου, ανακαίνισα την παραδοσιακή ταβέρνα του παππού μου ,όπου και εργάστηκα τα τελευταία έξι χρόνια. Γνωρίζω καλά την Αγγλική γλώσσα.
Τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα ιστορικά αυτοκίνητα, την ραδιοφωνική παραγωγή (7 έτη), την κολύμβηση καθώς και άλλες δραστηριότητες που έχουν κύριο στοιχείο την φύση .Ασχολούμαι από τα σχολικά μου χρόνια με τα κοινά, όπου έχω κατά καιρούς εκπροσωπήσει και συμμετάσχει σε διάφορους θεσμούς ,οργανώσεις νέων και σωματεία. Τους τελευταίους μήνες έζησα στην Βοστώνη της Αμερικής ,όπου είδα ,κατάλαβα και έζησα πως λειτουργεί ένα πολύ καλά οργανωμένο κράτος. Νιώθω έτοιμος να συμμετάσχω και να δραστηριοποιηθώ στα κοινά του τόπου μου. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ τα νέα παιδιά της πόλης μου και να μην τους αφήσω να εγκαταλείψουν την πόλη μας και την Ελλάδα μας.
Λίγους μήνες πριν, ζώντας στην Βοστόνη των ΗΠΑ, δημοσίευσα αυτό το άρθρο (http://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/16660-enas-neos-tripolitis-pou-kseniteytike-stin-ameriki-fonazei-ellas-min-dioxneis-ta-paidia-sou.html) για να εκφράσω την κραυγή απόγνωσης των παιδιών που αναγκάζονται να ξενιτευτούν, για να καταφέρουν, το αυτονόητο...την επιβίωση! Σήμερα, αποφασισμένος να παλέψω ,έχοντας πλήρη εικόνα του ξενιτεμού, είμαι έτοιμος να δώσω μια μάχη...Την μάχη της αλλαγής του τόπου μου! Απογοητευμένος από τα δεδομένα διαβίωσης της χώρας και της πόλης μου, αποφάσισα να φύγω ξανά κι επανέκδοσα το εισιτήριο της φυγής μου(5 Μάη 2014)...Όμως μια συζήτηση με τον Δήμαρχο της Πόλης μας, τον κύριο Γ. Σμυρνιώτη , καθώς και κάποιοι διάλογοι με νέους ανθρώπους που βιώνουν την ίδια κατάσταση με μένα , με έκαναν να αλλάξω γνώμη! Πήρα λοιπόν την μεγάλη απόφαση, έκαψα το εισιτήριο και είπα... Δεν θα μας διώξει κανείς από τον τόπο μας και τις οικογένειες μας! Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να μας ξεριζώσει! Ο τόπος μας, μας αξίζει και μας χρειάζεται! Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με τα πρόσωπα που αγαπάμε! Έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε! Έχουμε δικαίωμα να δημιουργήσουμε! Έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Καλώ τους νέους να γίνουμε μια γροθιά και να παλέψουμε για τον τόπο μας, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια και να αποδώσουμε τις τιμές που αξίζουν οι γονείς μας και οι πρόγονοί μας ,που με τόση αγάπη και όνειρα μας έφεραν σε αυτή τη ζωή! Καλώ τους μεγαλύτερους να σταθούν στο πλευρό μας και να αγωνιστούν μαζί μας ,για να εκπληρώσουμε τα όνειρα όλων μας! Δεν διώχνουμε τους νέους.. αλλά τους βάζουμε μπροστά! Δεν είναι πουλιά για να φύγουν.... Τα παιδιά μας είναι!!!
Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...