Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλα τα πιθανά σενάρια για τα 41 μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης!

Όλα τα πιθανά σενάρια για τα 41 μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης!
Το Καλημέρα Αρκαδία καταγράφει κάθε πιθανό σενάριο για τους υποψηφίους που θα εκλεγούν (υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ανάλογα με το ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος) στις 41 θέσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ως και το 2019.
 
ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ (ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ)
Ο νικητής των εκλογών της Κυριακής θα εκλέξει 25 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.
Αν τη νίκη πάρει ο συνδυασμός «Νέα Τρίπολη» του Γιάννη Σμυρνιώτη, τότε θα εκλέξει 17 συμβούλους στην Τρίπολη και 8 συμβούλους στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.
Από τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, εκτιμάται ότι η «Νέα Τρίπολη» (πάντα, εφόσον κερδίσει), θα εκλέξει στην Τρίπολη, τους Κοσκινά, Ταλούμη, Ζαμπαθά, Αναστόπουλο, Τασιγιαννάκη, Μπόζο, Μπούρα, Κουκάκη, Λουμπαρδιά, Παπαδημητρίου, Καλτεζιώτη, Σαμπράκο, Σαββάκη, Σωτηρόπουλο, Παρασκευόπουλος, Τριανταφύλλη και Κοκκινάκο.
Ενώ, στις άλλες δημοτικές ενότητες εκλέγονται οι Τρίκολας (Βαλτετσίου), Συνοδινού (Φαλάνθου), Γκόφης (Μαντινείας), Εικοσιδέκα και Παρασκευόπουλος Ιωάννης (Λεβιδίου), Αυδής (Κορυθίου), Μπισιούλης (Τεγέας) και Κατσαφάνας (Σκιρίτιδας).
(Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις σην πλευρά της Νέας Τρίπολης είναι ότι θα εκλεγούν τελικά δύο στο Λεβίδι. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα εκλεγεί ένας επιπλέον σύμβουλος από την Τρίπολη που είναι ο Ράλλης).
Σε περίπτωση ήττας, ο συνδυασμός θα εκλέξει μόνο 8 συμβούλους! Τον επικεφαλής και άλλους επτά!
 
ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ (ΠΑΥΛΗΣ)
Σε περίπτωση νίκης του Δημήτρη Παυλή την προσεχή Κυριακή, τότε από το συνδυασμό «Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά» θα εκλεγούν συνολικά 24 δημοτικοί σύμβουλοι. 17 στην Τρίπολη και 7 σε άλλες Δημοτικές ενότητες.
Οι 17 της Τρίπολης είναι με βάση τα αποτελέσματα σταυροδοσίας: Βόσνος, Κακλαμάνος, Κάμαρης, Τυροβολάς, Καραλής, Μπρακουμάτσου, Τσούκας, Τότσης, Παπαδημητρίου, Δάλκου, Κωτσίνας, Παπαχρόνης, Βρεντας, Παρασκευόπουλος Νίκος, Παπούλιας, Αληγέωργα και Κουτσογιάννης.
Επίσης, αναμένεται να εκλεγούν οι Αδαμόπουλος από την Τεγέα, Γεωργανόπουλος από το Κορύθιο, Σταματόπουλος από τη Μαντινεία, Σταμάτης από το Λεβίδι, Καλδής από το Φάλανθο, Μπένος από τη Σκιρίτιδα και Αδαμόπουλος από το Βαλτέτσι.
Σε περίπτωση ήττας, ο συνδυασμός Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά θα εκλέξει μόνο δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο Δημήτρης Παυλής, οι άλλοι δύο οι Βόσνος και Κακλαμάνος από την Τρίπολη και οι υπόλοιποι από δημοτικές ενότητες.
 
ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ (ΤΖΙΟΥΜΗΣ)
Τέσσερις συμβούλους εξέλεξε ο συνδυασμός «Τρίπολη Αύριο» στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, για την περίοδο 2014 – 2019.
-Τη μία έδρα παίρνει ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.
-Την άλλη έδρα ο Ηλίας Κούρος ο οποίος είναι πρώτος σε ψήφους, λαμβάνοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 920 σταυρών!
τρίτη έδρα του συνδυασμού, πληροφορίες αναφέρουν θα είναι στην Τεγέα όπου πρώτος σε ψήφους είναι ο Βασίλης Αλεξάκης.
- Τέλος, για την 4η έδρα, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή να εκλεγεί ο πρώτος σε ψήφους στη δημοτική ενότητα Λεβιδίου (Γιώργος Οικονομόπουλος) ή να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος ο Ιμπραχήμ Φαχούρι που είναι δεύτερος σε ψήφους από το «συνδυασμό Τζιούμη» στην εκλογική περιφέρεια της Τρίπολης (αυτό θα συμβεί αν τελικά εκλέξει δύο συμβούλους ο συνδυασμός Σμυρνιώτη στο Λεβίδι, σε περίπτωση νίκης).
 
ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ)
Με βάση το ποσοστό που έλαβε την περασμένη Κυριακή, ο συνδυασμό «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», εξέλεξε δύο έδρες και θα έχει δύο δημοτικούς συμβούλους στη μειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, για την προσεχή 5ετία!
Δημοτικός σύμβουλος εκλέχτηκε σίγουρα ο αρχηγός του συνδυασμού, Νίκος Τσιαμούλος.
Για τη δεύτερη έδρα, υπάρχουν τρία σενάρια:
  • Το ένα σενάριο (εκτιμάται ότι είναι το πιο πιθανό) είναι να εκλέξει ο συνδυασμός έδρα στη Μαντινεία με την Παρασκευοπούλου – Καλασούντα Βιβή να είναι πρώτη με 262 σταυρούς.
  • Το άλλο σενάριο είναι να εκλέξει ο συνδυασμός έδρα στην Τεγέα με τη Χριστίνα Κωτσιοπούλου να είναι πρώτη με 156 σταυρούς.
  • Και το τρίτο σενάριο είναι η έδρα να βγει από την εκλογική περιφέρεια Τρίπολης, όπου πρώτος είναι ο Παρασκευάς Νίκου με 305 σταυρούς.
  •  
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ)
Δύο δημοτικούς συμβούλους εξέλεξε ο συνδυασμός «Μαντινειακή Συμπολιτεία» της Αντωνίας Γιαννούλη.
Δημοτική σύμβουλος εκλέχτηκε η επικεφαλής του συνδυασμού, Αντωνία Γιαννούλη, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι τη δεύτερη έδρα θα πάρει ο
Γιάννης Λάζαρης ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους, στην εκλογική περιφέρεια της Τρίπολης!
Η Αντωνία Γιαννούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Τραγωδία στο πανεπιστήμιο Exeter, Ουαλία, και διδακτορικό τίτλο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΕΗ και συμμετέχει σε κοινωνικές κινήσεις και συλλογικότητες. Έχει πολύχρονη σταδιοδρομία στο θέατρο μετέχοντας σε παραστάσεις σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου, έχει σκηνοθετήσει, έχει μεταφράσει φιλοσοφικά δοκίμια και θεατρικά έργα, έχει διδάξει υποκριτική καθώς και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κι έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Ο Γιάννης Λάζαρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Τρίπολη. Σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάζεται ως καθηγητής Δ/θμιας Εκπαίδευσης στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης. Έχει διατελέσει μέλος του ΠΥΣΔΕ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΝΙΚΟΛΑΟΥ)
Μία έδρα εκλέγει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος επανεκλέχτηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο καθηγητής Δημήτρης Νικολάου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...