Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρουσιάστηκε στην Τρίπολη το σχέδιο για την Πελοπόννησο ... Οικολογική (vd)

Παρουσιάστηκε στην Τρίπολη το σχέδιο για την Πελοπόννησο ... Οικολογική (vd)
Η «Πελοπόννησος Οικολογική» είναι η παράταξη που θα εκφράσει τους Οικολόγους Πράσινους στις εκλογές του Μαΐου, με υποψήφια Περιφερειάρχη την Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Η ίδια μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Σαράντη ήταν την Παρασκευή στην Τρίπολη και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου τόνισε ότι «σπάμε τη σιωπή και θέλουμε τους πολίτες μαζί μας για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την κρίση. Έστειλε μήνυμα ελπίδας «για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας» και τόνισε ότι «είμαστε το διαφορετικό για την περιφέρεια Πελοποννήσου».
Ο Νίκος Σαράντης διάβασε το ψηφοδέλτιο και τόνισε ότι το απαρτίζουν άνθρωποι της καθημερινότητας, ενώ είπε όχι στις κομματικές παρεμβάσεις, τις πελατειακές σχέσεις, το συγκεντρωτισμό του Καλλικράτη, τη γενική αδιαφορία και ναι στη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την προστασία του περιβάλλοντος.
Ακούστηκαν προτάσεις για: αξιοποίηση φυσικού πλούτου, λειτουργία των θεσμών, όχι σπατάλη, μόνο διαφάνεια, στήριξη μορφών κοινωνικής οικονομίας, μείωση περιβαλλοντικών ρύπων, εξοικονόμηση ενέργειας, όχι τις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην πώληση του νερού, ανάδειξη του παραδοσιακού τουρσιού και στήριξη του τουρισμού γενικότερα, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων (ρομα, μετανάστες, αμεα), αναβάθμιση ΑΕΙ και ΤΕΙ της Πελοποννήσου, αναβάθμιση Παναρκαδικού νοσοκομείου, κατάργηση της αποκεντρωμένης διοίκησης στην Πάτρα και ύπαρξης μιας ενιαίας Πελοποννήσου με 7 νομούς, οι γεωπόνοι να είναι στην ύπαιθρο και όχι στα γραφεία.
Τέλος, για το σχέδιο Τατούλη σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, είπαν ότι είναι αντίθετοι, «πρέπει να τελειώνουν οι μύθοι και να δούμε πως η πηγή του κακού είναι τα σύμμεικτα απορρίμματα».
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...