Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα ψηφιακή πύλη για άτομα με αναπηρία

Νέα ψηφιακή πύλη για άτομα με αναπηρία

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου συμμετείχε στην παρουσίαση από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) της διαδικτυακής πύλης www.prosvasi-amea.gov.gr, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου «Σύστημα Συλλογής, Παραγωγής, Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου» (ΣΥ.Σ.Π.Ε.ΑΠ).

Ο υφυπουργός στο χαιρετισμό του καλωσόρισε το σημαντικό και καινοτόμο πρόγραμμα που θα ωφελήσει τα μέγιστα στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο κοινωνικό και παραγωγικό γίγνεσθαι. «Θα σβήσουν πολλές διαχωριστικές γραμμές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου, την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων της φτώχειας και τη διασφάλιση του δικαιώματος ενός «ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης» για όλους τους πολίτες σε συνδυασμό με τις πολιτικές ανάσχεσης της ανεργίας, κοινωνικής προστασίας, στήριξης της αδύναμης οικογένειας και όλων των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Επεσήμανε, επίσης, ότι «προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις και δημιουργούμε, παρά το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο, σε στέρεες βάσεις και με όρους δικαιοσύνης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, έναν ισχυρό ιστό κοινωνικής προστασίας».

Τέλος αναφέρθηκε σε δύο πρωτοβουλίες:

1. Για τα νέα οικογενειακά επιδόματα, εξετάζεται η πρόταση να τεθεί ως προϋπόθεση, προκειμένου να καταβάλλονται επιδόματα τέκνων, η παρακολούθηση μαθημάτων στο πλαίσιο της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενώ θα εξαιρούνται μόνο οι δικαιολογημένες, λόγω υγείας, περιπτώσεις.

2. Σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, ενισχύονται όλες οι δομές που παρέχουν Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη με την ένταξη τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Προϋπόθεση η πιστοποίηση σύμφωνα με το ν.2646/98 και η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Κοινωνικής Φροντίδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...