Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λύσεις για παιδικούς σταθμούς και Βοήθεια στο Σπίτι ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας! (vd)

Λύσεις για παιδικούς σταθμούς και Βοήθεια στο Σπίτι ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας! (vd)
Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση βουλευτή, ενημέρωσε για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με δύο σημαντικά θέματα, τους παιδικούς σταθμούς και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα ανέφερε για την ένταξη των παιδιών στις δομές - προγράμματα, παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ :


«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για ενίσχυση των αδυνάμων οικογενειών με παιδιά. Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η προκήρυξη της διαδικασίας για την επιλογή κατά προτεραιότητα για 68.000 παιδιά, όσα ακριβώς εντάχθηκαν και πέρυσι. Θυμίζω ότι πρόπερσι είχαμε εντάξει 50.000 παιδιά. Φέτος λοιπόν 68.000 παιδιά θα πάρουν εισιτήριο για τους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ.

• Τα Κριτήρια Μοριοδότησης για την κατάταξη των δικαιούχων θα είναι ανεργία, εργασία, κοινωνικά (Αριθμός τέκνων, μονογονεϊκές, ΑμΕΑ κλπ.) και εισοδηματικά.

• Η Χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα συμπληρωθεί απο το Π.Δ.Επενδύσεων. Το περυσινό πρόγραμμα που τρέχει, ολοκληρώνεται, έχει κόστος 178 εκατ. Ευρώ. Με το νέο ύψος του VOUCHER για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς τα κόστη του προγράμματος για φέτος θα είναι περίπου 162 εκατ. ευρώ - για 68.000 και πάλι παιδιά. Η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη και πιθανοί πρόσθετοι πόροι από άλλα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πρόγραμμα χορηγιών, θα αυξήσει τον αριθμό των 68.000 παιδιών.»

Για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο υφυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στη νέα βάση που θεσμοθετήθηκε πέρυσι και οι 3.600 εργαζόμενοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες στις δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους, συνταξιούχους, απόρους, ηλικιωμένους και ΑμεΑ.
Ο υφυπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι σημαντικό για την ενίσχυση της Κοινωνικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της κρίσης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ, 45 εκατ. από το Υπουργείο Εργασίας και 15 εκατ. από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η ΕΕΤΑΑ που είναι διαχειριστής του προγράμματος έχει ζητήσει από όλες τις δομές να στείλουν τα δικαιολογητικά και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και εντός της επομένης, δηλαδή το αργότερο μέχρι την 4η Ιουλίου, θα έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων μέχρι τον Μάιο, που αντιστοιχεί σε ποσό 40 εκατ. ευρώ περίπου.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...