Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Φως» στην ιστορία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και του Νοσοκομείου ρίχνουν οι «Έλλη…νες»! (vd)

«Φως» στην ιστορία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και του Νοσοκομείου ρίχνουν οι «Έλλη…νες»! (vd)
Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο κ. Δημήτρης Φίλιος, Πρόεδρος της Επιτροπής ελέγχου του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης και Πρώην Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, μίλησε στην εκπομπή «Έλλη…νες», μετά το τέλος του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στην Τρίπολη.



Η συνέντευξη αυτή, φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, την ιστορία που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε σχετικά με την ίδρυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης. Μεγάλη «πράξη αγάπης» και στήριξης για την Πατρίδα που αποδεικνύεται, γενιά με γενιά από την Π.Ο.Α., τον τελευταίο μισό αιώνα !

Μάς αναφέρει τα ονόματα που θέσπισαν την Ομοσπονδία, τους σκοπούς της ίδρυσής της, όπως τη διατήρηση των σχέσεων, την ίδρυση και την ενίσχυση του Νοσοκομείου, αλλά και την εκλογή στο συμβούλιο του Νοσοκομείου του κ. Παναγιώτη Καραφωτιά, ως εκπροσώπου της Ομοσπονδίας, με δικαίωμα ψήφου, μετά από 63 χρόνια!

Επίσης, μιλά για θέματα που απασχολούν και χρίζουν άμεσης διευθέτησης όπως η μισθωτήρια σύμβαση, τα όρια και η καταπάτηση γης, για τα αποτελέσματα του ελέγχου από τη Μazzar για τα έργα ανακαίνισης και την λειτουργία του και για την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη.

Εξιστορεί το πιο ευχάριστο αλλά και το πιο δυσάρεστο γεγονός που έχει ζήσει στα τόσα χρόνια που συμμετέχει στην Π.Ο.Α., ενώ κάνει ιδική αναφορά στην έκδοση της ιστορίας των Αρκάδων και την προσφορά τους που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε έντυπη και σε διαδικτυακή μορφή, που έχει αναλάβει ο γνωστός συγγραφέας κ. Πέτρος Σαραντάκης.

Φυσικά, κάνει ιδιαίτερη μνεία στη «Μυθική Δωρεά» της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη.

«Οι στόχοι και το όραμα των Απόδημων Αρκάδων της Αμερικής αποδεικνύονται, για άλλη μία φορά, μέσα από πράξεις, την ίδια ώρα που δυστυχώς εμείς, οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα, δεν έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα … Το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να παραδειγματιστεί από αυτούς τους ανθρώπους που οραματίζονται και προσπαθούν ... για μια καλύτερη … Ελλάδα …

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε πάλι από την αρχή την Ελλάδα μας και ας ελπίσουμε στη μελλοντική της «Λάμψη», που είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στους νέους και στα παιδιά μας, με στόχο να νιώθουν περήφανοι για την Πατρίδα τους …»

Έλλη Αρτοπούλου

Ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία το Hondos Classic Hotel & Spa που βρίσκεται στην Νεστάνη της Αρκαδίας.
Το φόρεμα της Έλλης Αρτοπούλου είναι από το κατάστημα Hondou Luxury Fashion Boutique.

Aκολυθήστε όλα τα νέα για την εκπομπή "Έλλη...νες"στο facebook ΈλληΑρτοπούλου Έλληνες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...