Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκάλυψη - Στο «σφυρί» βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ δύο ακίνητα – «φιλέτα» στη Γορτυνία!

Αποκάλυψη - Στο «σφυρί» βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ δύο ακίνητα – «φιλέτα» στη Γορτυνία!
Σε μεταβίβαση επιφανείας και μίσθωση βγάζει δύο σημαντικά ακίνητα της Γορτυνίας σε διεθνή διαγωνισμό το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως αποκαλύπτει σήμερα το www.kalimera-arkadia.gr.


Συγκεκριμένα προβλέπεται σύσταση και μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 έτη για το «Ξενία Βυτίνας», έκταση 37,534 στρεμμάτων η οποία συμπεριλαμβάνει το κτίριο ξενοδοχείου στη Βυτίνα Αρκαδίας.
Επίσης, προβλέπεται μίσθωση για 50 έτη για το «Σανατόριο Μάνα» έκτασης 6.874 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει το κτίριο ομώνυμο παλαιού σανατορίου στον του Δήμο Γορτυνίας.
Στο διαγωνισμό προβλέπονται επενδύσεις για την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (Boutique Hotels)!

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ «στην κατηγορία Boutique Hotels / Historic Buildings εντάσσονται επιλεγμένα ξενοδοχεία Ξενία, τα πρώην Σανατόρια «Μάνα» στη Βυτίνα και «Αγία Ελεούσα» στη Ρόδο, η Villa de Vecchi στη Ρόδο, καθώς και τα Αρχοντικά Ξηραδάκη, Μουσλή και Ευαγγελινάκη στο Πήλιο. Πρόκειται για ακίνητα ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας, τα οποία τοποθετούνται σε μερικά από τα πιο προνομιακά τοπία της χώρας.
Τα Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ ήταν ένα ξενοδοχειακό πρόγραμμα εθνικής κλίμακας που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών της χώρας τις δεκαετίες του 1960 και 1970.
Πολλά ξενοδοχεία σχεδιάστηκαν από γνωστούς Έλληνες αρχιτέκτονες και αποτελούν διατηρητέα κτήρια ενόψει της αρχιτεκτονικής τους αξίας.
Οι πλεονεκτικές τοποθεσίες τους ανά την Ελλάδα σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό τους ύφος, την αισθητική τους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, τα κατέστησαν ορόσημο του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα.

Το πρώην Σανατόριο Μάνα βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο ελατόδασος του Μαινάλου πολύ κοντά στον δρόμο που συνδέει την Βυτίνα με την Δημητσάνα και απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χλμ  Το Σανατόριο είναι κτισμένο με ντόπια γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα. Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο 500 μ2, ισόγειο 660 μ2 και δύο ορόφους από 660 μ2-σύνολο περίπου 2500 μ2. Άλλα χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι οι νεοκλασσικές επιρροές, στοιχεία που εμφανίζονται σε κτίρια της αντίστοιχης περιόδου τόσο σε παραδοσιακούς οικισμούς όσο και στην Τρίπολη.»

«Κατεβάστε» και διαβάστε όλο το διαγωνισμό!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...