Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στη Γορτυνία

Τα νέα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στη Γορτυνία
Κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας έκανε δεκτή την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας και καθόρισε τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης από 1/1/2016.
Αρνητικά ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σφυρής.


ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

 - Ο Δ.Σ. κ. Σφυρής κατέθεσε έγγραφη πρόταση και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία όπου συνοπτικά πρότεινε, μέχρι ο Δήμος να τοποθετήσει υδρομετρητές να πληρώνουν όλοι οι δημότες (σε όλες τις Τ.Κ.) ισόποσα τέλη, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι λειτουργούν ξενοδοχεία χωρίς υδρομετρητές. - Ο κ. Δήμαρχος διευκρίνισε ότι η επικαιροποίηση γίνεται για να εφαρμοστεί ενιαία πολιτική στο Δήμο για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές, λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες και ιδιαιτερότητες, περιπτώσεις αδυναμίας καταμέτρησης της κατανάλωσης, κ.λ.π.

- Ο κ. Κολοβός έθεσε το ερώτημα αν μπορεί τα τέλη να είναι διαφοροποιημένα ανά Τοπική Κοινότητα, και παρατήρησε ότι η απόφαση θα πρέπει να έχει στόχο ο Δήμος να προσφέρει το αγαθό του νερού με το μικρότερο δυνατό κόστος και με δικαιότερο τρόπο.

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι τα τέλη αποχέτευσης της Τ.Κ. Λουτρών είναι άδικο να είναι στο ίδιο ύψος με της Τ.Κ. Βυτίνας επειδή η λειτουργία του Βιολογικού (των Λουτρών) δεν είναι το ίδιο ενεργοβόρα αφού γίνεται φυσική διύλιση. Στην συνέχεια πρότεινε να υποχρεωθούν στην τοποθέτηση υδρομετρητών τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

- Ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε ότι δεν είναι δίκαιο να χρεώνεται και η παροχή αποχέτευσης με την έναντι κατανάλωση 50 m3 στην περίπτωση που δεν υπάρχει υδρομετρητής, είναι λίγο, ενώ στην συνέχεια, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία και να γίνει άμεσα τοποθέτηση υδρομέτρων, εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να είναι απολύτως δίκαιη η χρέωση.

- Ο λόγος δόθηκε επίσης σε κατοίκους της Τ.Κ. Βαλτεσινίκου που παρευρέθηκαν και οι οποίοι έχουν εκφράσει διαμαρτυρίες και αντιδράσεις στην καταμέτρηση και χρέωση της κατανάλωσης ύδρευσης στην Τ.Κ. Βαλτεσινίκου. Διατύπωσαν διαφωνία για την χρέωση κατανάλωσης στην Τ.Κ. Βαλτεσινίκου και όχι σε άλλες Τ.Κ., αναφέροντας ότι το νερό ως φυσικό αγαθό που υπάρχει άφθονο στο Βαλτεσινίκο το ακριβοπληρώνουν. Τη χειμερινή περίοδο πολλούς μήνες, για προστασία των δικτύων από τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι βρύσες μένουν ανοικτές. Εξέφρασαν την άποψη ότι τα έξοδα του Δήμου δεν είναι αντίστοιχα πολλά για την ύδρευση της Τ.Κ. Επίσης αναφέρθηκαν στην μη τοποθέτηση του Προέδρου και του Τ.Σ. της Κοινότητας επί του ζητήματος.

Συγκεκριμένα ακούστηκαν απόψεις από τον ιερέα Θεμιστοκλή Δουρίδα και τον κ. Σαρτζετάκη Εμμανουήλ.

- Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βαλτεσινίκου κ. Ρέππας, απαντώντας στην παρατήρηση των κατοίκων επεσήμανε ότι στην απόφαση για τον καθορισμό των τελών ύδρευσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. δεν έχει δικαίωμα ψήφου, τα τέλη εισηγούνται οι υπηρεσίες και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και η τελική απόφαση είναι του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Ο Αντιδήμαρχος κ. Νικήτας έκανε πρόταση να επιβληθεί η τοποθέτηση υδρομετρητών με δαπάνη των ιδιωτών.

- Ο κ. Καζάς πρότεινε η καταμέτρηση των υδρομετρητών να γίνεται ανά τρίμηνο και η χειμερινή κατανάλωση στα χωριά που καταναλώνουν νερό για την προστασία των δικτύων, να γίνεται χρέωση αντίστοιχη της καλοκαιρινής κατανάλωσης.

- Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καλώντας τα μέλη να καταλήξουν σε απόφαση, εξέφρασε την άποψη ότι είναι φανερό ότι υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, γίνεται όμως προσπάθεια γι΄ αυτό.

- Ο κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος αρχικά και στην Απόφαση της Ο.Ε. είχε εκφράσει την άποψη να μην γίνουν τροποποιήσεις και να παραμείνουν ως έχουν, αιτιολόγησε τη ψήφο του υπερ της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα του προϋπολογισμού, με την παρατήρηση να δεσμευθεί το Δ.Σ. ότι εντός των πρώτων μηνών του 2016 θα ξανασυζητήσει το θέμα ώστε να απαντά με ακρίβεια στα ερωτήματα των πολιτών.

- Ο κ. Δήμαρχος στην παρέμβασή του και σε απάντηση ζητημάτων που τέθηκαν, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι θα μπορούσαν να υπολογιστούν τα τέλη ανά Δημοτική Ενότητα αλλά θα υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και στοιχεία, όπως και αντικειμενικά κριτήρια (π.χ. Τιμή Ζώνης), ενώ θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει (χρέωση) ανά χωριό για λόγους αυτονόητους, π.χ. οι λίγοι κάτοικοι κάποιου χωριού δεν μπορεί να υπερχρεωθούν με υψηλά τέλη ύδρευσης επειδή το συγκεκριμένο χωριό θα τύχει για παράδειγμα να έχει την ανάγκη αντλιοστασίου. Επίσης διευκρίνισε ότι ορισμένες από τις προτάσεις που ακούστηκαν αφορούν τον κανονισμό και όχι τον καθορισμό τελών.

Τους πίνακες με τα τέλη, δείτε ΕΔΩ!

14 σχόλια

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2016 21:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.
    ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Κ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΝΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
    Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ!!!!!!!
    ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ...ΠΑΛΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Κ. ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟ.
    ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ ΡΕΠΠΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ Κ. ΠΑΠΑΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ.
    ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ .
    ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

  • αγανακτησμενος[οχι του συριζα]
    αγανακτησμενος[οχι του συριζα] Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 17:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Για ξεκατηνιασμα δεν πεζεστε !!!! Α
    φου τα καταφερνετε μια χαρα την συντονιστηκη επιτροπη τι την θελετε???

  • BLAXOS
    BLAXOS Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 11:42 Σύνδεσμος σχολίου

    TO BALTEESINIKO EINAI GIANNOPOULOS!!!!!!!!!!!!

  • ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ONLINE
    ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ONLINE Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 22:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Aχ κυρία Ντόβα μου δεν παραχωρείτε καμία συνέντευξη στη τηλεόραση αντί του προέδρου..απο κείνες τις ωραίες που δίνετε στην Ionian TV ??? Μήπως να βγάζατε και τον πρόεδρο στο παράθυρο στο κανάλι αφού ούτως ή άλλως δεν κρύβεται να πει την άποψη του για την ύδρευση του Βαλτεσινίκου?? Σώωωστε μας εσείς που μπορείτε..

  • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΩΤΗΣ
    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΩΤΗΣ Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητή κυρία Ντόβα Χαρά καλή η υπεράσπιση προς τον πρόεδρο του Βαλτεσινίκου, έστω και δυσνόητη αλλα δε του λες εκεί χάμου να βγει απο το καβούκι του και να σκεφτεί και τους άλλους εκτός απο τον εαυτούλη του? Πες του να κατέβει απο το άρμα, να απομακρύνει τις κακές επιρροές και να ασχοληθεί και λίγο και με το εκλογικό σώμα που τον τίμησε.Δεν του ζητήσαμε καμιά θυσία το δίκαιο του ζητήσαμε να υποστηρίξει για το θέμα του νερού.

  • ΛΥΤΡΑΣ φαν air conditioned
    ΛΥΤΡΑΣ φαν air conditioned Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    A ρε ΛΥΤΡΑΣ που σας χρειάζεται για τα είσαστε η Γορτυνία τριακόσια χρονια πίσω κριμα

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 19:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι ωραία που τα λέτε κ. Ντόβα Χαρά! Μάλλον εσείς εξασφαλίζετε εύκολα τα χρήματα.. και γι αυτό δεν καταλαβαίνετε το πρόβλημα του απλού Βαλτεσινιώτη που θα πει το νερό νεράκι. Πείτε στον αξιότιμο κ. Πρόεδρο, οτι εμείς που φωνάζουμε και αγωνιούμε και νόμιμες παροχές έχουμε και μικροπολιτική δε κάνουμε.

  • ΗΛΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΧΩΡΙΟ
    ΗΛΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΧΩΡΙΟ Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 18:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς κ. Χαρά Ντόβα κάνετε για πρόεδρος του Βαλτεσινίκου.Καθώς έχετε εμπειρία στα κοινά θα λυναμε όλα μας τα προβήματα,όχι μόνο του νερού.Αλλά πρέπει να δουλέψετε λίγο την έκφραση για να μπορούμε να σας καταλαβαίνουμε.

  • Παναγιώτης
    Παναγιώτης Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 12:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυρία Χαρά Ντόβα με αυτά που λέτε μάλλον δεν ζήτε στο χωριό αλλά κάπου αλλού. Εμείς που μένουμε εδώ μόνιμα τόσα χρόνια τον τελευταίο καιρό απο φήμες ξέρουμε οτι ο Πρόεδρος είναι στο χωριό. Ούτε σε συγκέντρωση τον είδαμε ούτε τη φωνή του ακούσαμε ούτε την άποψη του ξέρουμε για τα νερά.
    Αν τον βρείτε εσείς και τα μάθετε κάντε ένα κόπο να μας τα πείτε και μας αν και θα δυσκολευτούμε να σας καταλάβουμε!

  • Ντοβα Χαρα
    Ντοβα Χαρα Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 08:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδη ζω και εγώ σε αυτό το χωριό δεν ειδα κανέναν να κρύβετε,αντίθετος είναι κάθε μέρα μαζί σας και του χαιρετάτε χτυπώντας τη πλάτη.Και σε όποιο πρόβλημα αντημετοπηση κάποιος από εσάς είναι εκεί για να σας το λύσουνε αν μπορουν φυσικά.Όσο για της απάντησής που ζητάτε της έχει η επιτροπή που επέλεξαν να πάει στο δημοτικό συμβουλιο. .Κάλο θα είναι να έχουν και ονοματεπωνυμο τα σχόλια για να έχουν και εγκυρότητα.Ντοβα Χαρα.

  • φεξε και ξυμερωσε
    φεξε και ξυμερωσε Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 17:21 Σύνδεσμος σχολίου

    τσιπα δεν εχει κανει να απαντηση

  • Μακης
    Μακης Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 16:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Σήμερα στο Βαλτεσινίκο 27-12-2015 έγινε η συγκέντρωση κατοίκων Βαλτεσινίκου στην ταβέρνα ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ όπου οι παρεβρισκόμενοι ξεπέρασαν τα 120 άτομα η απουσία του τοπικού συμβουλίου όσο και του δηότικού συμβουλίου και απο συνδηασμούς της αντιπολίτευσης ήταν ολοφάνερη γιατι?
    Έχει ο καιρος γυρισματα

  • κωστας
    κωστας Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 17:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Την πρόταση Κ. Σφυρή που είπε μέχρι να μπούν παντού υδρόμετρα σε όλα τα χωριά το Δήμου Γορτυνίας να πληρώνουν όλοι ισόποσα. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. Αλλά γιατί να την ακούσετε αφού των περισσότερων τα χωριά πληρώνουν 45 ευρώ τον χρόνο ΜΟΝΟ.

  • ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ
    ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 17:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΤΡΟΠΗ
    Ας μας πει κάποιος πόσο δίκαιο είναι μέσα στο ίδιο χωριό το ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ όποιος δεν έχει υδρόμετρο η ο ποιανού δεν δουλεύει και για πολλούς ακόμη λόγους πληρώνει 25 εύρω. Και αυτή που έχουν υδρόμετρο πληρώνουν από 50εως 400. Η αδικία είναι ολοφάνερη. Γιατί οι άρχοντες συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο. Ας απαντήσει κάποιος να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...