Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία: Δρόμος βγάζει από την … αφάνεια τα χωριά της Ηραίας! (vd)

Γορτυνία: Δρόμος βγάζει από την … αφάνεια τα χωριά της Ηραίας! (vd)


Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο εξελίσσεται αυτή την περίοδο στη Γορτυνία. Πρόκειται για το δρόμο «Σέρβου – Αράπηδες» ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαΐου και θα εξυπηρετήσει τα χωριά της Ηραίας. 

Ήταν ένα αίτημα 50 ετών που γίνεται σήμερα πραγματικότητα, από την Περιφέρεια. Αυτοψία στις εργασίες πραγματοποίησε ο Αντιπεριεφεριάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Περιφέρειας, Γιάννη Σταματάκο.

Ο εργολάβος Σταύρος Κωστόπουλος τόνισε ότι ο δρόμος μπαίνει από την εθνική οδό «Τρίπολης – Πύργου» στη διασταύρωση της Δημητσάνας, στην Καρκαλού, ανεβαίνει Σέρβου, συνεχίζει στους «Αράπηδες», καταλήγει στην Ηραία και σμίγει πάλι με την εθνική οδό, στη γέφυρα Κοκλαμά.

Αυτό το έργο τηρεί προδιαγραφές να λειτουργήσει και ως περιφερειακός Λαγκαδίων, όταν γίνονται έργα στα Λαγκάδια ή υπάρχουν καταπτώσεις. Εξυπηρετεί όλα τα χωριά της Ηραίας, είναι πιο σύντομος δρόμος».

Ο Αντιπεριφεριεάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι «ο δρόμος αυτός ενώνει το ορεινό κομμάτι της Ηραίας με το πεδινό και εξυπηρετεί τα χωριά της Ηραίας. Θα χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό επαρχιακό δίκτυο για τους επισκέπτες αυτών των χωριών. Ήταν ένα αίτημα 30 χρόνων και πλέον γίνεται πραγματικότητα. Θα βγουν από την αφάνεια τα χωριά της Ηραίας». 

2 σχόλια

  • γλοβ
    γλοβ Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ο δρομοσ απο κυρας γεφυρι ,λαδωνα για μυγδαλια,βαλτεσινικο?

  • Goftynios
    Goftynios Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 15:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Για να δουμε θα ολοκληρωθει ή θα εχουμε αλλον εναν δρόμο του τυπου Τριπόταμα - Παραλλογοι ;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...