Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χράνοι Αρκαδίας | Στην Ακολουθία του Νυμφίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος

Χράνοι Αρκαδίας | Στην Ακολουθία του Νυμφίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος
<<Μεγάλη Δευτέρα>>, 29 Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στους Χράνους Αρκαδίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος, στην Ακολουθία του Νυμφίου.!
«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…»
«Τον νυμφώνα σου βλέπω…»
Οι δύο αυτοί ύμνοι χαρακτηρίζουν, τόνισε στο Κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ότι η Μεγάλη Δευτέρα είναι σημαντική για τους χριστιανούς, καθώς συμβολίζει την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας και της προετοιμασίας για το Πάσχα και ότι “χρειαζόμαστε ευπρέπεια ψυχής, για υποδοχή του Νυμφίου Χριστού”.
Επιπλέον είπε ότι είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί αποτελεί μια αφορμή για να θυμηθούμε τον Ιωσήφ, τον πιο αγαπητό γιό του Ιακώβ, τον οποίο πούλησαν τα αδέρφια του σε εμπόρους στην Αίγυπτο, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ’ ένα του λόγο.
Η ιστορία της << άκαρπης συκιάς>> συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων της εποχής και την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν φαινομενικά ενάρετοι, αλλά πρακτικά άκαρποι από καλά έργα.
Η Αγία Εβδομάδα δεν είναι <<Μεγάλη>> ούτε σε μέρες, ούτε σε ώρες, αλλά έχει μεγάλη σημασία στα γεγονότα που πραγματοποιούνται σ’ αυτήν.
Για να βιώσουν οι πιστοί τα νοήματα των Ακολουθιών: του Νυμφίου, του Μυστικού Δείπνου, των Αγίων Παθών, της Αποκαθηλώσεως, του Επιταφίου και της Αναστάσεως... πρέπει με την προσωπική μας συμμετοχή, την κατανόηση και τη βίωση των Αγίων γεγονότων να ταυτιστούμε με τον Χριστό.
Η ταύτιση τις ημέρες αυτές ξεκινά με την πορεία των Ακολουθιών από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων.
Στο τέλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία των πιστών που συμμετείχαν με ευλάβεια και κατάνυξη, στον περιποιημένο Ιερό Ναό του χωριού μας και ευχήθηκε, <<ας είναι η ζωή όλων μας μια πορεία ειρήνης και ενότητας με ταπεινό φρόνημα και γνησιότητα αισθημάτων>>.
Την ιερά ακολουθία του Νυμφίου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος ,οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Κατσούλας & Νικόλαος Αντώνακας , και ο Διοικητής Α.Τ. Μεγαλόπολης κ. Αλεξόπουλος.
Ας ευχηθούμε από καρδιάς στον Μητροπολίτη μας, υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο ευθυνοφόρο ποιμαντικό του έργο !
Καλή Ανάσταση !!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...