Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το ανεξήγητο φαινόμενο με τα δένδρα στη σκεπή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα μέσα από βίντεο και εικόνες του Χ. Κιντή!

Το ανεξήγητο φαινόμενο με τα δένδρα στη σκεπή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα μέσα από βίντεο και εικόνες του Χ. Κιντή!
Πρόκειται για ένα θρησκευτικό σημείο το οποίο προσελκύει χιλιάδες κόσμο από όλη την Ελλάδα. Το γεγονός ότι στη σκεπή του ναού της Αγίας Θεοδώρας Βάστα, στη Μεγαλόπολη, έχουν φυτρώσει 17 μεγάλα δένδρα, προκαλεί σε άλλους δέος και σε άλλους απορία. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πρόκειται για Θαύμα;


Όπως διαβεβαιώνει ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, π. Ιάκωβος Κανάκης, στο dogma.gr, οι υπεύθυνοι της Μητροπόλεως έχουν απευθυνθεί σε πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και άλλους επιστήμονες όπως αρχιτέκτονες και γεωπόνους, οι οποίοι θεωρούν ως ένα επιστημονικά ανεξήγητο φαινόμενο το ότι τα πλατάνια βρίσκονται τόσα χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες σε αυτή τη θέση.
Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγγελο οι επιστήμονες που έχουν κληθεί το θεωρούν κυριολεκτικά θαυμαστό και υπερφυσικό φαινόμενο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος το προσκύνημα δεν έχει μόνο Έλληνες επισκέπτες αλλά προκαλεί το ενδιαφέρον και των ξένων επισκεπτών. Ανάμεσά τους βέβαια, θα συναντήσει κανείς και δύσπιστους προσκυνητές που προσπαθούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο π. Ιάκωβος, να βρουν τη λύση «ανάμεσα στις πέτρες του κτίσματος», χωρίς όμως τελικά να μπορούν να ερμηνεύσουν το γεγονός.
Να σημειωθεί τέλος ότι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Κοινότητα Βάστα Μεγαλοπόλεως την 10ην & 11ην Σεπτεμβρίου 2014, κατά την εορτή της Αγίας Ὀσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας της ἐν Βάστᾳ.

Παρακάτω, μπορείτε αν δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό του Χρήστου Κιντή ο οποίος επισκέφτηκε το ναό και απαθανάτισε με το φακό του το υπερφυσικό αυτό φαινόμενο…
 

11 σχόλια

  • Ψεύτης πρωτοσύγκελος
    Ψεύτης πρωτοσύγκελος Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 20:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Κατά σατανική σύμπτωση η Εκκλησία δεν απευθύνεται στους αρμόδιους επιστημονικούς συλλόγους, αλλά σε μεμονωμένους επιστήμονες για να επισφραγίσουν την θαυματουργία της. Όμως:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82

    «Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν μελετήσει τo κτήριο και κάνουν τις εξής παρατηρήσεις : ‘Το 1996 το εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κλήθηκε από τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων να μελετήσει το διατηρητέο κτίσμα ώστε να προβεί στη συνέχεια η Διεύθυνση στην αποκατάστασή του. Το πρόβλημα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το “θαύμα” που συμβαίνει εκεί και το μύθο που είναι διαδεδομένος γύρω από τη δημιουργία της μικρής εκκλησίας και έχει ως εξής: δεκαεπτά μεγάλα δένδρα και αρκετά μικρότερα έχουν φυτρώσει στη στέγη του κτιρίου. … Το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί σχετικά με τα δένδρα στη στέγη ήταν να εξακριβωθεί πού κατευθύνονται οι ρίζες τους, χωρίς να προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων της εκκλησίας και των κληρικών (sic), που ήταν άγρυπνοι φρουροί σε όλη την έρευνα. Μετά από μία επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε ότι γεωραντάρ υψηλής συχνότητας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους του κτηρίου μαζί με ηλεκτρική τομογραφία με πολύ μικρά ηλεκτρόδια, έτσι ώστε να υπάρξει διπλός έλεγχος της μεθοδολογίας. Tα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχυσαν άπλετο φως στο μυστήριο και έδωσαν στη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων όλες τις αναγκαίες απαντήσεις για να προχωρήσει με ασφάλεια στην αποκατάσταση της Εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Αποδείχθηκε ότι οι ρίζες ακολουθούν τα διάκενα που υπάρχουν μέσα στους πλευρικούς τοίχους πλάτους σχεδόν ένα μέτρο δημιουργώντας απωθητικές τάσεις μεταξύ των λίθων και έτσι καταλήγουν στο έδαφος. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία ενός δικτύου ριζών που ενισχύει το κτίσμα από στατική άποψη αντιτιθέμενο στο φορτίο της στέγης, αλλά καταστρέφοντας συγχρόνως τους πέτρινους τοίχους. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο νότιος τοίχος είναι σχεδόν ανέπαφος ενώ φαίνεται να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κενό στον βόρειο”.

    Μόνο σε μια τριτοκοσμική χρεοκοπημένη χώρα, μια προφανέστατη αφορολόγητη και κερδοφόρα θεομπαιχτική και βλάσφημη απάτη, θα έμενε αναπάντητη και ατιμώρητη με βάση τους νόμους της ιερής ομερτά που ακολουθούν όλα τα κόμματα και τα αρμόδια κρατικά όργανα. Αν το να κοροϊδεύουν τους απελπισμένους οι σαλτιμπάγκοι του κλήρου θεωρείται ηθικό και νόμιμο, ας συλληφθεί τουλάχιστον η φοροδιαφυγή της θαυματουργικής φάμπρικας.

  • Μαρία
    Μαρία Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 16:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν είναι πλατάνια πάνω στη σκεπή. Είναι πουρνάρια. Το πουρνάρι προσαρμόζει το ριζικό σύστημα στο χώρο που βρίσκει και δεν πετάει το χώμα.

  • Stoixos
    Stoixos Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 21:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και η ηθική μας;
    Να κοροϊδεύουμε τους αμόρφωτους & τους αφελείς για να βγάλουμε εύκολα χρήμα;
    Διαβάστε λιγάκι πριν αναπαράγετε άθλια ψέματα!
    Τίποτα το υπερφυσικό δεν συμβαίνει στο εκκλησάκι.
    Επιστημονικά αποδεδειγμένο αλλά έντεχνα αποκρυφθεν.

    http://roides.wordpress.com/2014/09/23/23sep14/

  • Αμαρτωλός
    Αμαρτωλός Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 13:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Θαύμα Θαύμα Θαύμα..............

  • Ελευθερία
    Ελευθερία Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 14:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Φοβερό τοπίο μέσα στο πράσινο όσοι δεν έχετε πάει να πάτε.

  • Vastas
    Vastas Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπέροχο βίντεο και κααπληκτικές φωτογραφίες !!!!

  • Eyrydiki
    Eyrydiki Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωραια ολα αυτα. Αλλα αρκετα δεν καπιλευτικαν οι γορτυνιοι τα αξιοθεατα της επαρχιας μας;

  • θ μ
    θ μ Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 01:05 Σύνδεσμος σχολίου

    και εγω ολημπιακος , ειμαι ...

  • Γορτυνιος
    Γορτυνιος Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 17:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι εγινε ο λυτρας ρε παιδια καποιος μου πε οτι θα κατεβει βουλευτης στην α αθηνας

  • lytras-hair-center
    lytras-hair-center Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 15:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Κιντής, και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο...

  • Αρκάς Χριστιανός Ορθόδοξος
    Αρκάς Χριστιανός Ορθόδοξος Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο για άλλη μια φορά στον Κιντή που παντα προβάλει τις ομορφιές της Αρκαδίας μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...