Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 - Kalimera Arkadia

Το δημοτικό μαλλιοτράβηγμα, η «πράσινη» ενωτική κίνηση και ο … συνωστισμός της Γορτυνίας!

-Μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και τα σενάρια έχουν αρχίσει να φουντώνουν. Πηγαδάκια στήνονται παντού, παρέες αναλύουν κάθε κίνηση υποψηφίων. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που δεν ασχολούνται καθόλου. Δικαίωμα τους. Αλλά, εσείς τι λέτε; Είναι σωστό να μας κυβερνούν κάποιοι κι εμείς να μην παίζουμε κανέναν ρόλο; Άρα, καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι, τουλάχιστον…

Διαβάστε περισσότερα...

Αρκαδικός - Οι καλές εμφανίσεις και τα ρεκόρ του αρχηγού

Στον αγώνα του προηγούμενου Σαββάτου με τον Ερμή Λαγκαδά ο Γιώργος Κοψαύτης πραγματοποίησε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστς και 2 κλεψίματα βάζοντας με τη σειρά του ένα… λιθαράκι στη νίκη του Αρκαδικού.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Καλαμάτα…

Μετά το μεσημεριανό σεισμό, άλλη μία δόνηση ταρακούνησε την Καλαμάτα, στις 8.46 το βράδυ της Τετάρτης. Τα πρώτα στοιχεία από το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο αναφέρουν ότι η δόνηση ήταν 4 ρίχτερ με 1 χιλιόμετρο εστιακό βάθος και έγινε 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα...

Για τους κρεμασμένους στην οδό Ταξιαρχών στις 15-01-1944 - Τόσο σύντομα ξεχνάμε;

 

Εβδομήντα χρόνια ακριβώς, σαν σήμερα!  15 Γενάρη του 1944. Στην Τρίπολη, που ο χειμώνας είναι δριμύς, ξημέρωσε άλλη μια κρύα μέρα. Ο κόσμος άρχισε να βγαίνει από τα σπίτια του. Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας, ζουν ακόμα, το διηγούνται σε μας τους νεώτερους, που αντίκρισαν εκείνο το πρωϊνό τα άψυχα κορμιά των νεαρών ελλήνων, να κρέμονται από αγχόνες σε μπαλκόνια ή φανοστάτες κατά μήκος της οδού Ταξιαρχών. ΄Ενας κρεμασμένος, δύο,  τρεις, παρακάτω άλλος, πιο πέρα κι άλλος, κι άλλος…. Δέκα συνολικά. Η φρίκη ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα όσων είδαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Για άδικες διώξεις και βρώμικο πόλεμο μιλά η Χρυσή Αυγή Τρίπολης

Tο Σαββατο 11\1\2014 μέλη της Τ.Ο. Τριπόλεως της Χ.Α. πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στην πόλη της Τρίπολης, διανέμοντας εφημερίδες και πολιτικό υλικό του Κινήματος ενημερώνοντας τους κατοίκους της πόλης για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα...

«Κλιμάκιο ελέγχου αντικαπνιστικής νομοθεσίας» στην Αρκαδία για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους!

Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο έστειλε η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή προς φορείς της Αρκαδίας (Περιφέρεια, Νοσοκομεία, Ιατρικό, Φαρμακευτικό, Οδοντιατρικό Σύλλογο, Τεχνικό Επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο κ.α.) και κάνει λόγο για ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων, καθώς και την ανάγκη πιστής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο τραπέζι η μείωση του τεκμηρίου ΙΧ

Μετά το κλείσιμο σημαντικών εκκρεμοτήτων στο φορολογικό πεδίο, όπως η εφαρμογή των νέων κωδίκων φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικής Διαδικασίας, το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει βάλει πλέον στο τραπέζι το κεφάλαιο "φορολογία αυτοκινήτου". Η εντολή για την επίσπευση των αλλαγών έχει ήδη δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου να έρθουν στη βουλή με τη μορφή διατάξεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο για την Ηλεία: Νεκροί αδερφός και αδερφή σε μετωπική με νταλίκα (vd)

Δυο νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου στο ύψος των καμινίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το Ι.Χ. για άγνωστους μεχρι στιγμής λόγους καρφώθηκε στη νταλίκα με αποτέλεσμα δυο άτομα να βρουν το θάνατο επι τόπου.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...