Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 - Kalimera Arkadia

Έναν πόντο μακριά από την 4η θέση ο Αστέρας!

Η μεγάλη νίκη του Αστέρα μέσα στα Ιωάννινα σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, είχε ως αποτέλεσμα, ο Αστέρας να βρεθεί έναν πόντο μακριά από την 4η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η σημασία του Αγιασμού των Υδάτων – Τι έγινε πέρυσι στην Αρκαδία (vd)!

Αγιασμός αποκαλείται η ιδιαίτερη, έκτακτη ακολουθία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό,

Διαβάστε περισσότερα...

6 Ιανουαρίου 1821: Ο Γέρος επιστρέφει στον Μοριά

 

Ήταν 6 Ιανουαρίου 1821 όταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που από το 1806 είχε καταφύγει διωκόμενος στη Ζάκυνθο, αποβιβάστηκε στην Καρδαμύλη της Μάνης με αποστολή να ξεκινήσει τις διεργασίες για την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Πράγματι, πρώτη του δουλειά στη Μάνη ήταν να συμφιλιώσει τις διάφορες πατριές της περιοχής, και να καταστρώσει πολεμικά σχέδια. Ο ερχομός του δεν πέρασε απαρατήρητος από τους Τούρκους, και χρειάστηκαν διάφορα τεχνάσματα για να πειστούν ότι ο Γέρος ήταν απλά ένα «ακίνδυνο γεροντάκι». Λίγους μήνες αργότερα θα αντιλαμβάνονταν το πόσο έξω είχαν πέσει.

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πίτας από το Σύλλογο των απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας

Ο Σύλλογος των απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας κάνει γνωστό σε όλους τους Βυτιναίους και φίλους του τόπου μας ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο NOVUS, Καρόλου 10 πλησίον του σταθμού METRO του Μεταξουργείου (στον ίδιο χώρο που είχε πραγματοποιηθεί και η περσινή τελετή).

Διαβάστε περισσότερα...

Χαλάει ξανά ο καιρός – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία και θα ισχύει από τις 00:00 της Δευτέρας 6/1/2014 μέχρι και την Τρίτη 7/1/2014 00:00.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσηκωμός για τα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη: «Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μια τέτοια μονάδα να γίνει εδώ» (vd)

Την  Κυριακή στην Κάτω Ασέα στο  κτίριο  του  παλιού  Δημαρχείου έγινε νέα ανοιχτή συνέλευση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ήταν η δεύτερη ουσιαστικά ανοιχτή συνέλευση για το ίδιο θέμα, μετά  την  προηγούμενη  που  πραγματοποιήθηκε  πριν  1  μήνα  περίπου
στην  Παλιόχουνη.

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα από τον Αρκαδικό «Όλοι μαζί για το κοινωνικό παντοπωλείο»

Ο Αρκαδικός καλεί τους φιλάθλους που θα έρθουν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά το Σάββατο 11 Ιανουαρίου (17.00) να φέρουν μαζί τους τρόφιμα, προκειμένου να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε ζωντανή εικόνα από το ψηλότερο κατοικήσιμο χωριό της Αρκαδίας!

Εγκαταστάθηκε νέα μετεωρολογική webcam του metar.gr στα Μαγούλιανα Αρκαδίας.

Με ραγδαίους ρυθμούς αναπτύσσεται το δίκτυο μετεωρολογικών διαδικτυακών καμερών (webcams) του metar.gr στην Δυτική Πελοπόννησο υπεύθυνος του οποίου είναι ο Θοδωρής Κονδύλης. 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...