Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε οριοθέτηση του «ρέματος Δαφνώνα» προχωρούν στην Κυνουρία για να αποφύγουν τις πλημμύρες

Σε οριοθέτηση του «ρέματος Δαφνώνα» προχωρούν στην Κυνουρία για να αποφύγουν τις πλημμύρες

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του  ∆ήµου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα –  Αναπτυξιακή Ανώνυµη Εταιρεία ΟΤΑ, για την υλοποίηση της  πράξης: «Μελέτη οριοθέτησης ποταµού ∆αφνώνα».

Η οριοθέτηση του ρέµατος ∆αφνώνα σε µήκος 6,4 χλµ και κύρια στο τµήµα που διέρχεται στον  οικισµό του Λεωνιδίου και στις εκβολές του ρέµατος, αποτελεί µία αναγκαιότητα που στηρίζει την  ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδοµικού σχεδιασµού στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας  και την οργάνωση των χρήσεων γης σε κοινόχρηστους χώρους. Προκύπτει ως ανάγκη που  συµβάλλει στον προσδιορισµό των απαραίτητων έργων για την αποφυγή πληµµυρικών  φαινοµένων και για την οργάνωση χρήσεων που δεν παρεµβαίνουν στα όρια του ρέµατος.

Το ρέµα ∆αφνώνα βρίσκεται στο υδατικό διαµέρισµα Ανατολικής Πελοποννήσου (Υ∆ 03) στη  λεκάνη απορροής Ρεµάτων Αργολικού Κόλπου (GR31), που καταλαµβάνει έκταση 5.296 τετ. χλµ.,  σύµφωνα µε την υπ’ αριθµ. 706/2010 (ΦΕΚ 1383/Β/2-9-10) απόφαση της Εθνικής Επιτροπής  Υδάτων.

Το ρέµα ∆αφνώνα αναπτύσσεται σε λεκάνη απορροής 381 τετ. χλµ. Στην παρούσα εξετάζεται η  οριοθέτηση του ρέµατος σε µήκος 6,4 χλµ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...