Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Τσακώνικο αρχείο τώρα και στο ... διαδίκτυο!

Το Τσακώνικο αρχείο τώρα και στο ... διαδίκτυο!
Διαδικτυακή παρουσία απέκτησε το Αρχείο Τσακωνιάς, στη διεύθυνση www.tsakonianarchives.gr και www.facebook.com/tsakonian.archives. Το πολύτιμο υλικό, τα τεκμήρια του αρχείου και οι εκδηλώσεις πολιτισμού που διοργανώνει είναι πλέον διαθέσιμα ηλεκτρονικά.


Το "Αρχείον της Τσακωνιάς" με έδρα το Λεωνίδιο, είναι σωματείο και πνευματικό ίδρυμα του τόπου, το οποίο ιδρύθηκε το 1954 με στόχο τη συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση των στοιχείων που συνδέονται με την ιστορία, τη γλώσσα, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς, από την πρώτη της καταβολή μέχρι των ημερών μας. Στην προσπάθεια διαφύλαξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τσακωνιάς, ο σημαντικός αυτός φορέας έχει παράξει σπουδαία δουλειά, υλοποιώντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως Διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, Έκδοση βιβλίων, μελετών και πρακτικών των συνεδρίων, Συγκέντρωση, μελέτη και έκθεση αρχειακού υλικού, εγγράφων, πινάκων και χειρογράφων, Διοργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προβολής του πολύτιμου υλικού και της προσπάθειας του Αρχείου Τσακωνιάς, σχεδίασε και υλοποίησε τις ιστοσελίδες για το "Αρχείον Τσακωνιάς" στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007-2013 της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Μέτρο 41 «Στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης», Έργο «Σύγχρονη προβολή της τσακώνικης κληρονομιάς», το οποίο ενισχύεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 70%, ενώ το 30% καλύπτεται από ιδία συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση δράσεων για τον πολιτισμό στην Τσακωνιά και την Κυνουρία συμπεριλαμβάνουν πολλές υποδομές και άυλες δράσεις, με την σύμπνοια και συνεργασία των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας, της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και των τοπικών φορέων.

Ιστοσελίδες: www.tsakonianarchives.gr και http://www.facebook.com/tsakonian.archives

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...