Menu
RSS
Σάββατο, 21/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άστεγη και χωρίς εργαζόμενους «ψυχορραγεί» η περιφερειακή υπηρεσία του ΙΓΜΕ στην Τρίπολη… (vd)

Άστεγη και χωρίς εργαζόμενους «ψυχορραγεί» η περιφερειακή υπηρεσία του ΙΓΜΕ στην Τρίπολη… (vd)

Προβλήματα με την στελέχωση του αντιμετωπίζει το πρώην ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών - νυν ΕΚΒΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με όσα είπαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, που βρέθηκαν στα γραφεία της περιφέρειας, για να καταθέσουν τα προβλήματα τους.

Πριν από ένα χρόνο στο φορέα εργάζονταν 395 άτομα και σήμερα 272, έχουν φύγει δηλαδή παραπάνω και από αυτούς που προβλέπονταν για εφεδρεία. Με δικαστικές αποφάσεις βέβαια έχουν καταφέρει να μείνουν στη θέση τους 100 από τους 130 εφέδρους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χάρης Σμυρνιώτης (πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων), τους οποίους "κρατάμε με νύχια και με δόντια περιμένοντας την πολιτική βούληση για να σταματήσει αυτή η κατάσταση" είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο ένας και μοναδικός επιστήμονας που εργάζεται πρέπει να φύγει για την Αθήνα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, άλλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, μετακινήσεις δεν επιθυμούν εργαζόμενοι να κάνουν, με αποτέλεσμα ο ένας τεχνολόγος που εργάζεται και οι έξι τεχνικοί, οι οποίοι έχουν χρόνια εμπειρία, δε μπορούν να εργαστούν χωρίς καμία επιστημονική καθοδήγηση.

Το (πρώην) ΙΓΜΕ έχει να κάνει με πολλά θέματα όπως τα μεταλλεύματα - αποθέματα , γεωτεχνικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, απορρίμματα, ύδατα αλλά και τη χαρτογράφηση, η οποία πλέον μετά από 60 χρόνια χρειάζεται αναθεώρηση, όπου πάνω σε αυτή υπάρχουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν ζήτησαν από την Πολιτεία να μην αφήσει αυτή την περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου να ψυχορραγήσει! Ζήτησαν τη στελέχωση του φορέα, άμεσες έστω και ολιγόμηνες προσλήψεις, γιατί αν δεν γίνει αυτό σημαίνει ότι σταματά η επιτόπια έρευνα και κατ' επέκταση οι εργαζόμενοι θα "δουλεύουν" από τα γραφεία.

Ζήτησαν να μη γίνει αυτό και να μη στερηθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου έναν τόσο σημαντικό φορέα για την ανάπτυξη της. Πρόβλημα επίσης υπάρχει και με τη στέγαση, εδώ στην Τρίπολη, αφού τα γραφεία ενοικιάζονται, ενώ υπάρχει ιδιόκτητος χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...