Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τόσο απόρρητα είναι; Ξανά δεν δόθηκαν στοιχεία για τα 6.000.000 € της «Μυθικής Πελοποννήσου»!

Τόσο απόρρητα είναι; Ξανά δεν δόθηκαν στοιχεία για τα 6.000.000 € της «Μυθικής Πελοποννήσου»!
Η επερώτηση του Νίκου Γόντικα για το πόσα και που έχουν διατεθεί κονδύλια από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ) μέσω της «Πελοπόννησος ΑΕ» για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας στην Τρίπολη.
«Γιατί στα μουλωχτά εντάξατε ένα τέτοιο έργο στο ΕΣΠΑ; Τι κρύβετε πίσω από αυτή την τακτική; Ταΐζετε με κάμποσα κάποια ημέτερα μέσα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά.
Όχι γενικολογίες, θέλουμε κάθε ποσό που διατέθηκε, τιμολόγια και το υπόλοιπο του λογαριασμού» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας.
 
Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μίλησε για το έργο της Μυθικής Πελοποννήσου και ζήτησε από τον Γόντικα να μην λειτουργεί εναντίον της Πελοποννήσου.
Είπε ότι το έργο εντάχθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. «Τι πιο ευφυές από το να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να προβάλλουμε τον τόπο σε όλο τον κόσμο;
Δεν ισχύει ότι δόθηκαν 5.500.000 ευρώ, δεν ήταν εν κρυπτώ και αναρτήθηκε.

Μη συνεχίσετε.
Τι είστε εσείς κύριε Γόντικα; Λογιστής; Δημόσιος κατήγορος; Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, υπάρχουν οι οργανισμοί που πρέπει να απευθυνθείτε. Κάθε δαπάνη έστω κι ένα ευρώ ελέγχεται δέκα φορές από τις υπηρεσίες μας, από την επίτροπο, από το ελεγκτικό. Όλοι αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους;
Μην το συνεχίστε το θέμα με τη Μυθική Πελοπόννησο για να κερδίσετε ψήφους.
Τα στοιχεία υπάρχουν στη Διαύγεια» ανέφερε ανάμεσα σε πολλά άλλα η Αντιπεριφερειάρχης.

Στη δευτερολογία του, ο Νίκος Γόντικας επέμεινε και ζήτησε ονόματα, το έργο που προσέφερε ο καθένας που πήρε χρήματα και τα τιμολόγια που κόπηκαν. «Μην τολμήσετε να πείτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πελοπόννησος ΑΕ να μην μου δώσει τα στοιχεία. Τόσο απόρρητα είναι; Τόσα κρυφά είναι;» είπε.

«Όλες οι αποφάσεις είναι αποφάσεις της Οικονομική Επιτροπής, αναρτημένες στη Διαύγεια και εγκεκριμένες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» επανέλαβε η Ντίνα Νικολάκου.

Μετά πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος είπε ότι «τρέχουμε περίπου ένα ποσό γύρω στις 700.000 ευρώ για να προβληθούμε από τα μεγαλύτερα εργαλεία προβολής του τουριστικούς προϊόντος. Αυτή είναι η μαγκιά μας. Δεν θα μας πάτε εσείς στις εκλογές έτσι. Θα σας πάμε εμείς. Για να σταματήσουν οι υποβολείς σας, οι μέντορες σας, αυτά τα γνωστά υποκείμενα που τρέχουν από εδώ και από εκεί…
Το κάναμε για να έχουμε αύξηση του τουρισμού κατά 25%.
Όλα είναι διάφανα, όλα ανακοινώνονται στη Διαύγεια και στα προγράμματα διαφάνειας της Διαχειριστικής Αρχής. Να τελειώσουμε με αυτό το παραμύθι σας. Άνθρακες ο θησαυρός».


Συμπερασματικά: Μετά από πολύωρη συζήτηση, κανένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν δόθηκε (ξανά) ούτε από τον Περιφερειάρχη, ούτε από την Αντιπεριφερειάρχη.
Ούτε συγκεκριμένα ποσά ακούστηκαν, ούτε αντικείμενο εργασίας για κάθε περίπτωση, ούτε τιμολόγια.
Ο Περιφερειάρχης αρκέστηκε να μιλήσει για υποβολείς του Γόντικα, χωρίς καν να τους ονοματίσει, όπως προκλήθηκε…
Το επόμενο βήμα είναι ο Γόντικας να πάει στη Διοίκηση της «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να ζητήσει όλα τα στοιχεία. Θα αρνηθούν να του τα δώσουν;
Συνεχίζεται…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...