Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζεσταίνουν ξανά τα τρακτέρ τους οι αγρότες – Δεν αποκλείουν νέα μπλόκα στους δρόμους (vd)!

Ζεσταίνουν ξανά τα τρακτέρ τους οι αγρότες – Δεν αποκλείουν νέα μπλόκα στους δρόμους (vd)!
Συνάντηση με σκοπό να αντισταθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στο μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εις βάρος τους, πραγματοποίησαν οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο και ασταμάτητο όπως είπαν πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που έχει πλήξει τα κοπάδια τους εδώ και τρεις μήνες, ένα πρόβλημα που παρά τις δεσμεύσεις πολιτείας και περιφέρειας παραμένει άλυτο.

Επίσης μίλησαν για αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων και για περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης, αλλά και για τα μέτρα που είναι απαραίτητα να ληφθούν και να διεκδικήσουν ώστε να στηριχθεί ο κλάδος τους και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας.

"Θέλουν να μας καταστρέψουν, είναι σχεδιασμένο" τόνισαν. Όσον αφορά στον καταρροϊκό πυρετό είπαν ότι τα ζώα συνεχίζουν να ψοφάνε και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν ούτε 10 ευρώ για να έρθουν στη σημερινή συνάντηση.

Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο δυο αρρώστιες, υπάρχουν μια σειρά από μετρά - χαράτσωμα και στον ΟΓΑ με τη νέα απόφαση κάποιος που είναι για παράδειγμα σήμερα 46 ετών θα πάρει σύνταξη το 2028 και αυτό αν το πληρώνει, γεγονός που χαρακτήρισαν εμπαιγμό για τους κτηνοτρόφους!

Επιπλέον είπαν πως η νέα ΚΑΠ θα είναι πολύ χειρότερη και για όλα αυτά που έρχονται αλλά και γι' αυτά που ισχύουν ήδη επισήμαναν ότι θα πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν σε μελλοντικές τους κινητοποιήσεις.

Σχεδιάζουν να επισκεφτούν την περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ δεν απέκλισαν τα μπλόκα.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...