Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Περιφερειάρχης και Υπουργός Περιβάλλοντος στην Τρίπολη! (vd)

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Περιφερειάρχης και Υπουργός Περιβάλλοντος στην Τρίπολη! (vd)
Άναψαν τα αίματα στην κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στην Τρίπολη! Να θυμίσουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε μία τριήμερη επίσκεψη του Γ. Τσιρώνη στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όλα ξεκίνησαν ύστερα από τις επίμονες και εύλογες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν η δημιουργία του νέου προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, θα σημάνει ότι θα διακοπεί το έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπων) και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τότε, προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα.
 
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε πει: «Δεν μπορεί κανένας από την κυβέρνηση να σταματήσει το δικό μας έργο. Είναι μια πολιτική αντίληψη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Σοβιέτ, το 2015.
Θέλω οι κύριοι υπουργοί, όταν έρχονται εδώ και μάς επισκέπτονται, να έχουν το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα μ’ εμάς και να τοποθετούνται στα ίσα.
Ο κ. Βούτσης (σ.σ. χθες είπε στον Alpha ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός της Περιφέρειας) να καθίσει εκεί που είναι και να μην παραβιάζει το Σύνταγμα.
Δεν μπορούν να θέλουν να αποδομήσουν έναν δημοκρατικό θεσμό. Θα μάς βρουν απέναντι. Θα είμαστε απέναντι στον οποιονδήποτε».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα να σταματά έργα αλλά εκτιμά πως 150.000 τόνοι, επί 27 χρόνια, επί τόσες δεκάδες ευρώ ο τόνος, που αναφέρει το πρόγραμμα της Περιφέρειας, είναι εκτός σχεδιασμού του υπουργείου του.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση που τού έγινε από δημοσιογράφο, αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Βούτση ότι θα ακυρώσει τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, δήλωσε πως τα δύο υπουργεία είναι σε άριστη συνεργασία και ότι έχουν κοινή πολιτική και στρατηγική. «Το δικό μου υπουργείο δεν είναι υπερκείμενος οργανισμός των Δήμων και της Περιφέρειας, ενώ του κ. Βούτση είναι» είπε.
 
ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ
 
Λίγο αργότερα, ο Υπουργός ξέσπασε, λέγοντας προς τον Πέτρο Τατούλη, όταν ο Περιφερειάρχης έκανε κριτική στην Κυβέρνηση, για μία σειρά ζητήματα που αφορούσαν την Παιδεία και όχι μόνο.
Ο Γιάννης Τσιρώνης, με οργή, είπε προς τον Περιφερειάρχη: «Υπερβαίνει τα όρια της φιλοξενίας σας ο τρόπος που μάς μιλάτε. Είμαι νέος στην πολιτική πολύ νεότερος από εσάς και σέβομαι την εμπειρία σας, αλλά θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη αυτοκριτική αυτή η ζοφερή -για να μην πω άθλια- πραγματικότητα που ζει η χωρά μας στο θέμα των απορριμμάτων, έχει ονοματεπώνυμο και ευθύνες. Δεν μπορείτε εσείς που διοικείται αυτή την Περιφέρεια επί μακρόν και σέβομαι την ιστορία σας, να είσαστε πάντα τιμητής και πάντα έξω από τις ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να έρχομαι σε μια Περιφέρεια και να ακούω για Σοβιετία και ότι είμαστε αιθεροβάμονες. Εάν είμαι αιθεροβάμων, εγώ αντίστοιχα σας αποκαλώ υπεύθυνο της ζοφερής αυτής πραγματικότητας. Είχατε όλο το χρόνο να το λύσετε γιατί η πολιτική που υπηρετείται διαχειρίζεται την χώρα μας, επί δεκαετίες. Οι ευθύνες οι δικές σας είναι βαρύτατες. Είστε πολύ υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Πελοπόννησο. Πείτε πρώτα «Συγγνώμη Ελληνικέ λαέ» που σε έφερα σε αυτά τα χάλια αλλά θα τα διορθώσουμε».
 
«ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ»
 
Μετά από αυτά που είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, οι παριστάμενοι Αντιπεριφερειάρχης, σηκώθηκαν όριθιοι για να αποχωρήσουν και ο Πέτρος Τατούλης, τού είπε ότι «το ξέσπασμά σας δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο της συζήτησης.
Ακολούθησε έντονος διάλογος, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος νε εκφράζει διαφωνίες με το έργο της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Μετά από μία ερώτηση του Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ζήτησε να σταματήσει το ανακριτικό ύφος!
Μ.Σ.

9 σχόλια

  • αρκας
    αρκας Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 04:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτούς τους οικολόγους εβαλε οΣΥΡΙΖΑ στην ΚΥβερνηση και στα ψηφοδέλτια του και στην Αρκαδία.Να τα βλέπουν κατι παρεουλες από το...Καλλιανι και την ΝΕΟ... που λουφαζουν περίμένοντας στην γωνία, την ..αριστερή παρένθεση. Μπραβο κ. Τσιρωνη που σε τόσο εχθρικό περίβάλλον είπες τα προβληματα,τον υπεύθυνο και την αληθινή πραγματικότητα,έξω από τα δόντια,με υπευθυνότητα,θάρρος,ψυχραιμια,σοβαροτητα και πολιτικό πολιτισμό. Η εξεδρα όταν είδε ότι ο πολύς Τατουλης ήταν ανίσχυρος στο καναβατσο,,πήραν σημα για...άτακτη αποχώρηση για να μη δουν τον διασυρμό και την ξεφτίλα του.
    Και να σκεφτείτε ότι είναι η αρχή. Τώρα τραγουδάει ο ...Βουτσης και μετα έρχεται ο....Νικολούδης. Εκεί να δείτε γλέντια !!!!!

  • Την πάτησες!!!
    Την πάτησες!!! Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 21:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Αιθεροβάμων είσαι εσύ Τατούλη που ήθελες να πουλήσεις στους ιθαγενείς φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κρίμα που τα σχέδιά σου ματαιώθηκαν, πολύ κρίμα.....

  • Ρεζίλια
    Ρεζίλια Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 21:09 Σύνδεσμος σχολίου

    @ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ Όταν θα έρθει η ώρα να τα ξαναφάμε, να μην κάτσουμε να τα φάμε, αλλά να τους τα δώσουμε να τα φάνε όλοι αυτοί!!!! έξω από τα σπίτια τους θέλει να τα ρίχνουμε από τώρα κιόλας, να γίνουν βουνό!!! Καλά, με την ξεφτίλα του Τατούλη χάρηκαν και οι πέτρες!

  • Μιλάτε κιόλας
    Μιλάτε κιόλας Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 21:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Που ήταν ο Νικολάκης σου ρε όταν άνοιγαν οι καινούριες χωματερές γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε τα σκουπίδια μας? Αυτές ήταν νόμιμες? Νομίζεις ξεχνιέται αυτό που είπε το iq ραδικιού, ο αναίσθητος, ότι ο Αγ. Βλάσης δεν χρειάζεται φύλαξη και πυροπροστασία γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να φυλάμε όλα τα δάση?????? Όλα τα δάση έχουν σκουπίδια ρε???

  • Αι σιχτίρ
    Αι σιχτίρ Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Anonymos - Σοφάκι με τα κεφαλαία, αν ξανακούσω μια λέξη ακόμα για τον Τσιαμουλάκο σου θα στον δώσω να τον φας. Γκέγκε????? Έκανε κι η μύγα κ@λο...........Ο Νικολάκης να κοίταγε να ασχοληθεί με το θέμα των απορριμμάτων όπως έπρεπε αν είχε και καλά ευαισθησίες. Ας......εγκαλούσε στην τάξη (θεε μου τι λέω και δεν κλαίω) εγκαίρως αυτούς που φταίνε και που τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα και να μην κοιτούσε μόνο πως θα κλείσει το Πλάτωμα για ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και άλλους ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΟΥΣ λόγους. Συννενοηθήκαμε "κοπέλα" μου?

  • ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ
    ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 19:46 Σύνδεσμος σχολίου

    ΦΟΒΕΡΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ;ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ !!!! ΤΟΝ ΔΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ !!!! ΠΕΣ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΟΝΤΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΦΑΜΕ

  • Χάλια
    Χάλια Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Χάλια μαύρα! Για τις τεράστιες ευθύνες κάποια στιγμή ο Πετράν έπρεπε να τα ακούσει στα ίσα από κάποιον. Βασικά και λίγα του είπε!

  • ΑΓΑΠΙΟΣ
    ΑΓΑΠΙΟΣ Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 19:20 Σύνδεσμος σχολίου

    επιτελουσ ενας υπουργος με α...... να βαλει τον πετραν και σκυλακια του στην θεση τους Ε...Π...Ι...Τ....Ε....Λ.....Ο.....Υ......Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonymos
    Anonymos Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 19:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ.ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...