Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «Penny Marathon 2015»; Αξίζει να το διαβάσετε!

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «Penny Marathon 2015»; Αξίζει να το διαβάσετε!
 Penny Marathon 2015... είναι ο μαραθώνιος που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα. Μερικά από τα μηνύματα είναι ως ακολούθως.

• Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της.

• Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια

• Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.

• Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.

• Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

• Προωθούμε την στείρωση.

• Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος;

Το 2015 ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου.
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Οδός Αρτέμιδος (σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος) στην νέα είσοδο
Ώρα Συνάντησης: 05:00π.μ.
Ώρα Εκκίνησης: 05:30π.μ. ΑΥΣΤΗΡΑ

Διαδρομή;
Η διαδρομή ξεκινάει μέσα από την Καλαμάτα στην νέα είσοδο του σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στην οδό Αρτέμιδος και κινείται παράλληλα με την ακτογραμμή μέχρι τον Αγ.Κων/νο, μετά ανεβαίνει προς Θουρία, Αμφιθέα, Καρτερόλι, Μεσσήνη με τερματισμό στην Ανάληψη. Μπορείτε να δείτε την διαδρομή στον χάρτη κάνοντας κλικ →http://www.dailymile.com/routes/1823117-running-route

Γιατί ο μαραθώνιος ξεκινάει τόσο νωρίς το πρωί;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό.

(1) Για αποφυγή της ζέστης. Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται όταν τρέχετε με 40+ βαθμούς ζέστη. Θέλουμε όλοι να είστε ασφαλείς και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία.

(2) Για να περιορίσουμε την αναστάτωση. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους οδηγούς και τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία. Δεν θέλουμε κακή δημοσιότητα.

(3) Για να ξεκουραστούμε όλοι αρκετά ώστε να πάμε στις εργασίες μας την επόμενη μέρα!

Είναι επίσημος μαραθώνιος;
Όχι, δεν είναι.

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό ή μετάλλιο. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.

Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μαραθώνιο είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;
Το 2012 ήταν πολλοί που έδωσαν υποσχέσεις αλλά απέτυχαν να τις κρατήσουν όταν ήρθε η στιγμή. Εμείς χρειάζεται να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των αριθμών, γι’ αυτό μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν (ρωτήστε μας για την φόρμα εγγραφής). Εάν για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει, δεν πειράζει απλώς ενημερώστε μας.

Οπότε ναι, χρειάζεται να δηλώσετε (ή να ακυρώσετε την συμμετοχή σας). Για εγγραφές μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Κατερίνα Πεζώνη: 6938161197 // 27220 26001

Πωs μπορώ να έρθω στην εκκίνηση αν δεν υπάρχουν Μ.Μ.Μ.;
Ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορεί να σας μεταφέρει. Ή μπορείτε να πείτε σε κάποιο φίλο σας να μεταφέρει εσάς ή και κάποιον άλλο ώστε να βοηθηθούμε όλοι.

Ποτά θα παρέχονται;
Ναι, νερό για όλους και ισοτονικό, μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Θα παρέχονται t-shirts;
Θα υπάρχουν προς αγορά

(1) βαμβακερά.

Στο παρελθόν δίναμε τα βαμβακερά δωρεάν. Oι συμμετέχοντες μας πρότειναν να τα πουλάμε καθώς αυτό θα σήμαινε περισσότερα χρήματα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Εμείς πήραμε την συμβουλή τους και την κάναμε πραγματικότητα και θα πουλάμε τα αθλητικά και τα βαμβακερά.

Πληροφορίες για το πως μπορείτε να τα αποκτήσετε θα βρείτε στην σελίδα μας στο Facebook ή μπορείτε να μας στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα υπάρχουν επίσης προς αγορά στο pre-Penny Marathon meeting που θα γίνει την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις Κούνιες Café-Bar  Αμφείας 22 Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στις 19:00


Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;
Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τερματισμό σε ένα καφέ (βλ. παρακάτω), οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη!). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς.

Οι ποδηλάτες ίσως χρειαστούν και βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Δεν είμαι δρομέας. Μπορώ να ποδηλατήσω;
Ναι.

Δεν μπορώ να τρέξω ολόκληρο μαραθώνιο. Μπορώ να έρθω για μικρότερη απόσταση;
Ναι.

Μπορείτε να μας συναντήσετε στα εξής σημεία:
Δημαρχείο Μεσσήνης (οδός δημάρχου Παύλου Πτωχού) για την απόσταση των 12χλμ

Ώρα στο περίπου: 9:00π.μ. – 9:10π.μ.

Πλατεία Ανάληψης στην Ανάληψη για την απόσταση των 3 χλμ

Ώρα στο περίπου: 10:00π.μ.

Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

Μπορώ να τρέξω με το σκυλί μου;
Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στο τελευταίο σημείο συνάντησης (40ο χιλιόμετρο).

Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μας, ελπίζουμε να είμαστε εκεί στην ώρα μας.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;
Ναι.

Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Ξενοδοχείο Neilsen στην Ανάληψη

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά και που πάνε τα χρήματα;
Οι στόχοι μας είναι μετριόφρον και δεν περιμένουμε να μαζευτούν πολλά χρήματα. Οι δωρεές σας υποστηρίζουν άμεσα αδέσποτα ζώα. Δεν κρατάμε τίποτα από αυτά. Μπορούμε να ποντάρουμε τη φήμη μας σε αυτό.

Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας με μετρητά στον τερματισμό στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει.

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;
Για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε: Κατερίνα Πεζώνη 6938161197 & 2722026001 – Κατερίνα Παπουτσόγλου 6939160554 & 6976912745 ή αφήστε μήνυμα στην ιστοσελίδα μας http://www.pennymarathon.com
Μπορείτε επίσης να παρευρεθείτε στο pre-Penny Marathon meeting όπου θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 19:00 στις Κούνιες Café-Bar  Αμφείας 22 Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας


Δεν διαμένω στην Καλαμάτα. Θα διεξαχθεί Penny Marathon και σε άλλες πόλεις;
Για το 2015 το Penny Marathon θα διεξαχθεί επίσης στην Αθήνα και την Σαλαμίνα για την Ελλάδα και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτά, στείλτε μας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...