Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άτομα με αναπηρία - Ράμπα για να κάνουν μπάνιο σε παραλία της Καλαμάτας – Στηρίζουν ΑΜΕΑ και από την Τρίπολη!

Άτομα με αναπηρία - Ράμπα για να κάνουν μπάνιο σε παραλία της Καλαμάτας – Στηρίζουν ΑΜΕΑ και από την Τρίπολη!
Ηλεκτρική ράμπα τύπου Seatrac για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα θαλάσσια λουτρά τους εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα, στην παραλία έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως. Με τη βοήθεια της συσκευής αυτής, τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς βοήθεια από τρίτους, να μπαίνουν στη θάλασσα για να κάνουν μπάνιο.
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του «διότι μέσα στους χρόνους που είχαμε πει, δηλαδή αρχές Ιουλίου, τοποθετείται ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα και να αισθάνονται ανεξάρτητοι».
Η διάταξη αυτή θα είναι χρήσιμη όχι μόνο για Άτομα με Αναπηρία, αλλά και για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο, που έχουν μυϊκή αδυναμία, για εγκύους κ.ά.
Η λειτουργία της διάταξης θα υποστηρίζεται από προσωπικό του Δήμου, ενώ κοντά στη ράμπα θα τοποθετηθεί ένα κιόσκι, ώστε το χρησιμοποιούν οι λουόμενοι με κινητικά προβλήματα.
Εκπρόσωποι των Οργανώσεων ΑμεΑ χαιρέτισαν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας, ενώ τονίσθηκε ότι η ράμπα αυτή είναι η πρώτη που εγκαθίσταται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί ότι από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας, στην Καλαμάτα ήταν τόσο ο Νίκος Καραλής, όσο και το Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...