Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο επίκεντρο οι δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία στο νέο ΕΣΠΑ (vd)

Στο επίκεντρο οι δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία στο νέο ΕΣΠΑ (vd)
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο νέο ΕΣΠΑ.
Ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής είπε πως το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας πρέπει να μην αγνοήσει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, γεγονός που επιβάλουν οι νέοι κανονισμοί των ταμείων της ένωσης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και τόνωσης της Απασχόλησης, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, με τη σειρά του παρότρυνε στο μέλλον τα άτομα με αναπηρία να ονομάζονται άτομα με ίσες ευκαιρίες.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης είπε μεταξύ άλλων πως "ούτε εθνικό σχέδιο, ούτε την πολιτική βούληση έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία τα προβλήματα που συνεχώς επιδεινώνονται κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που περνά η χωρά μας. Δεν είναι κίνημα οι Α.Μ.Ε.Α. αλλά είναι μια κοινωνική πραγματικότητα στην οποία οφείλουμε όλοι να πειθαρχήσουμε.
Αυτή η συνάντηση δεν είναι φιλολογίας και παραφιλολογίας αλλά είναι μια συνάντηση που έχει ένα τεχνικό χαρακτηριστικό, φεύγοντας να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης συγκεκριμένων δράσεων».
Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...