Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομάδα πολιτών δεν θέλει πρόσφυγες στα "Άγια χώματα του Μωριά" – Ποιοι υπογράφουν!

Ομάδα πολιτών δεν θέλει πρόσφυγες στα "Άγια χώματα του Μωριά" – Ποιοι υπογράφουν!
Μία άτυπη ομάδα Ελλήνων Χριστιανών του Μωριά συνέταξε επιστολή μέσα από την οποία λέει «Όχι στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδας».
Γράφουν ...
«Πριν από λίγες ημέρες, όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρακολουθήσαμε με έκπληξη, από τα μέσα ενημερώσεως, τις κοινές δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Βίτσα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Τατούλη, με τις οποίες μας ενημέρωσαν, ότι αποφάσισαν από κοινού (και με το έτσι θέλω), να εγκαταστήσουν άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών Μουσουλμάνων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου !
Σαν πρώτη αντίδραση αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο τα παρακάτω:
1) Τα Άγια χώματα του Μωριά ( από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας), είναι ποτισμένα με ποταμούς αίματος, μέσα από τον Τιτάνιο Αγώνα που έδωσαν κατά την Επανάσταση του 1821, οι πρόγονοί μας, με επικεφαλής τους ηρωικούς οπλαρχηγούς της και τον Αρχηστράτηγό της, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Ο Γέρος του Μωριά, ξεκίνησε τον Αγώνα με κυρίαρχο το σύνθημα : " ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ " και για: " ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".
Τούτο σημαίνει ότι αυτοί που απελευθέρωσαν αυτόν τον τόπο ήταν Έλληνες πιστοί Χριστιανοί.
Αυτό το πιστοποιεί επιπρόσθετα και η περίφημη ρήση του Κολοκοτρώνη, μετά από εκείνη την ιστορική προσευχή του στην Εκκλησία της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι, όπου είπε, ότι:
" Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ! "
2) Επειδή ο τιτάνιος εκείνος Αγώνας δόθηκε τότε ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ και για να απελευθερωθεί η Πατρίδα από τους Μουσουλμάνους κατακτητές δυνάστες, οι οποίοι για τέσσερις αιώνες, σφαγίαζαν τον Χριστιανικό Ελληνικό πληθυσμό της, ....εμείς οι σημερινοί κάτοικοι, Έλληνες και Χριστιανοί της Πελοποννήσου, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε στον Βίτσα και τον Τατούλη, να μας επιβάλουν αυθαίρετα την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας, μέσα σε μία νύχτα !
Δεν τους έχει εξουσιοδοτήσει κανείς γι'αυτό και κατά συνέπειαν μία τέτοια ενέργεια βίαιης αλλοίωσης της Ελληνικής και Χριστιανικής συνοχής του πληθυσμού της περιοχής, θα θεωρηθεί ως πράξη εσχάτης προδοσίας.
3) Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δεν προσθέτουμε τίποτε άλλο προς το παρόν, παρά υπενθυμίζουμε προς πάντες, μόνον τις ρήσεις του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη το: " ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΜΗΔΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΛΟΝ " και το: " ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ "
Υ.Γ. Θεωρούμε ότι, τις απόψεις μας, τις συμμερίζεται η πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων λαού της Πελοποννήσου.
Δηλώνουμε δε από τώρα, μάρτυρες υπερασπίσεως της Πατρίδας ενώπιον του Εθνοδικείου, το οποίο πιστεύουμε ότι θα συγκροτηθεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, για να δικάσει όσους καταπατούν το Σύνταγμα, αυθαιρετούν και αποφασίζουν, ερήμην του Λαού.
Οι υπογράφοντες:
Αντωνοπούλου Ελένη
Χονδρολέων Ευάγγελος
Λάτσης Γεώργιος
Καλλιγάς Αθανάσιος
Φούτρης Παναγιώτης
Παναγάκου Παναγιώτα
Μανδραπίλιας Νικήτας
Μούσχουρας Γεώργιος
Κεφάλας Παναγιώτης
Αραχωβίτης Ανδρέας
Σκαντζός Νικόλαος
Αλευράς Λυκούργος»

12 σχόλια

  • Την πατήσαμε!
    Την πατήσαμε! Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 20:14 Σύνδεσμος σχολίου

    @αγνωστος Μάλλον εσύ δε δικαιούσαι να προσποιείσαι άγνοια και να κλείνεις τα μάτια στο γεγονός ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος από την ύπαρξη αυτών, και δε μιλάω για κλοπές και βιασμούς, έχουν αρχίσει να ψάχνουν ανάμεσα σε αυτούς μέλη της Αλ Κάιντα και τζιχαντιστές. Εκφράζονται ανοιχτά πλέον φόβοι ότι η ύπαρξη τόσο μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων είναι ευνοϊκη για στρατολόγησή από αυτούς που δεν έχουν περάσει στη χώρα μες τους..καλύτερους σκοπούς! Και είναι αρκετοί! Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κίνδυνος...θα έχουμε θέματα και μάλιστα σοβαρά...αλλά δεν πειράζει, η "αλληλεγγύη" πάνω απ' όλα....να δικαιολογήσουμε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση και τις επιλογές της πάσει θυσία!

  • αγνωστος
    αγνωστος Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 09:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ααα ρε επαναστατες του καναπε, τι αλλο θα κανει το αρρωστημενο κορμί και μυαλό σας λογω του φοβου και της αγνοιας. Η επιθυμια να νιωσετε καλυτεροι απο τον αλλον σας τυφλωνει, σας κανει μιζερους, διχως μια σταγόνα ανθρωπιας. Ο αλλος λεει: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, πραγματικά ρε ανθρωπε, σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου, να πας μεταναστης, να φυγεις απο τα φουστανια της μανας σου, ( που αν δεν μενετε ακομα στο ιδιο σπιτι, την επισκεπτεσαι τουλαχιστον μια φορα τη βδομαδα και κουτσομπολευετε το συμπαν σαν κατινες) να φυγεις λοιπον, να δεις πως ειναι να εισαι μονος σου χωρις καποιον δικο σου σε χερια τετοιων αγρικων και τραμπουκων σαν και εσενα. Αλλα βεβαια, μαλακας εισαι για να το κανεις αυτο, μενεις στο φουστανακι της μανας σου πιστευοντας οτι εισαι καλυτερος απο τον κοσμο γυρω σου. Απληστο σκουπιδι, με κανεις και ντρεπομαι για τουτο τον τοπο και τους ανθρωπους του!

  • Ωρολογάς Στέφανος
    Ωρολογάς Στέφανος Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 23:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Τουλάχιστο ενεργήστε με τον ορθό τρόπο .
    Διότι, αν οι υπογραφές δεν συνοδεύονται με την ακριβή εφαρμογή του ΑΡΘΡΟΥ 120, είναι για τα σκουπίδια ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΔΗΜΑΡΧΩΝ Κ Λ ΠΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (το 120) καθώς η καταπάτηση του συντάγματος συνιστά και συνέργεια σε εσχάτη προδοσία. δείτε λοιπόν τον ορθό τρόπο συλλογής υπογραφών.να μην παραμένετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ άπραγοι...Μαζέψτε στην περιοχή σας υπογραφές κατά της εγκατάστασης λαθρομεταναστών . https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206477048904911&set=pcb.10206477049104916&type=3&theater
    Δείτε και ολόκληρο το επίσημο ακριβές αντίγραφο (και τί ακριβώς με γνώμονα το Άρθρο 120 υπογράφουμε, απειλούμε, καταθέτουμε στην αστυνομία και στον δήμαρχο.) στην καρφιτσωμένη ανάρτηση εδώ.( ότι πληροφορίες θέλετε , πείτε μου)
    https://www.facebook.com/groups/376508955755699/ !!!!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ !!!!!!!!
    !!!!!!!!! KATA TOY (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1076237309109793&set=a.249577545109111.64217.100001706013263&type=3&theater

  • dorapappa57@gmail.com
    dorapappa57@gmail.com Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 17:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑ. ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 13:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΑΡΙΑ... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ..

  • τριπολιτης
    τριπολιτης Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 11:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλο θα ειναι να καταλαβετε οτι δεν προκειται για μεταναστες, οπως θελουν να μας τους πασαρουν, αλλα για λαθρομεταναστες. Κι αν μας τους φερουν στη.ΒΙΠΕ δε θα ειναι φυλακισμενοι στο εκει κτιριο αλλα θα κυκλοφορουν και θα οργιαχουν ελευθεροι στην πολη μας. Και ολοι θα πρεπει να μαζεψουν τα παιδια τους. Κι οχι μονο....Οχι επειδη η πρωτη φορα αριστερα θελει να τους λεει μεταναστες για να τους δωσει πολιτικο ασυλο και να ψηφισουν στις επομενες εκλογες, προς εξυπηρετηση των συμφεροντων ολων των εμπλεκομενων, να την πληρωσουμε εμεις. Να ξεσηκωθουν ολοι οι Τριπολιτες και να μην κοιμουνται...

  • Κυριακος
    Κυριακος Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 23:53 Σύνδεσμος σχολίου

    όσον αφορά τις απειλές ότι δήθεν οι ξένοι θα μας κάνουν να χάσουμε τις δουλειές μας υπάρχει το παρακάτω:Στην Αγγλία ένα κίνημα κατά της ξενοφοβίας κυκλοφορεί μια έξυπνη αφίσα που λέει: «Δεν έχει σπίτι, δεν ξέρει την πόλη, δεν μιλάει αγγλικά. Πόσο άχρηστος είσαι για να μπορεί να σου κλέψει τη δουλειά;»

  • Μαρία
    Μαρία Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 22:25 Σύνδεσμος σχολίου

    απάντηση στο φωτιά και τσεκούρι (παρεπιμπτόντως θα τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη που στρεβλώνονται τα λόγια του); η παρότρυνση "να τους πάρετε σπίτι σας " θα ήταν ορθή αν σας αναγκάζαμε να τους φιλοξενήσετε στο δικό σας ,τώρα όμως μιλάμε για χώρο εκτός του σπιτιού οποιουδήποτε ,αλλά χώρο φιλοξενίας που επιλέγει η πολιτεία νομίμως και μιας και μιλάμε για βία μπορείτε να μου θυμίσετε το Φύσσα ποιός τον σκότωσε; Αλβανός ,Σύρος......;

  • φεύγετε από της πλάνης...
    φεύγετε από της πλάνης... Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 12:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Χριστιανισμός δεν είναι «θρησκεία», δεν είναι «ένας τρόπος θρησκεύεσθαι και λατρεύειν έναν …οποιονδήποτε Θεό » !!! … Είναι η μόνη οδός της Σωτηρίας, διά της πίστεως στον ένα, μοναδικό και αληθινό Τριαδικό Θεό. «Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου, … ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού» (‘Εξ. κ’ 2). Ομοίως: «ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι προ προσώπου μου» (Δτ. ε’ 6). Ο ίδιος ο σαρκωθείς Υιός και Λόγος: «εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή, ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ειμή δι’ εμού» (Ιω. ιδ’ 6). Δηλαδή: μία είναι η «ζωή», μία είναι η «αλήθεια» και για να φθάσεις στην «μία ζωή και την μία αλήθεια», προτάσσει (ο Λόγος) το ότι «μία είναι η οδός», …δηλαδή, ένας είναι ο δρόμος, ένας είναι ο τρόπος, ένας είναι ο μόνος αληθινός θεός, …Αυτός !!! Όλοι οι άλλοι «Θεοί» είναι κατασκευάσματα του ανθρώπου, που έχει απομακρυνθεί από τον έναν και μοναδικό θεό, και είναι, κοινώς, προσομοιώματα, εκφάνσεις, δημιουργήματα και έργα του Διαβόλου. Ακόμη και προς τους ίδιους τους Φαρισαίους ο Λόγος είπεν: «την λαλιάν την εμήν ου γινώσκετε.., υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ…» (Ιω. η’ 43, 44). Ο Χριστιανός «σέβεται», μόνον, τον έναν και μοναδικό Θεό! Δεν δύναται να …«δείχνει σεβασμό» σε θεούς – ψευδή έργα και κατασκευάσματα του διαβόλου. «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν, ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει…, ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Ματθ. στ’ 24). Απλώς, ως προς τους «οπαδούς των άλλων θεών», δείχνει «ανεκτικότητα», ωσάν «παραπλανημένους, κατά σάρκα (και όχι εν πνεύματι), αδελφούς» και προσεύχεται υπέρ αυτών να φύγουν από την πλάνη τους, να εύρουν την αληθινή Οδό και να επιστρέψουν στον έναν και μοναδικό Θεό! …Εάν, βεβαίως, θέλουν… «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…» (Μάρκ. η’ 34). Ο Χριστιανός «πάει στον Παράδεισο», εφ’ όσον «αγαπά Κύριον, τον Θεόν αυτού και τον, εν πνεύματι, αδελφόν αυτού». Ο Ισλαμιστής «πάει στον Παράδεισο», εφ’ όσον «κόψει κεφάλι απίστου» ! Κι΄όσα περισσότερα κεφάλια «απίστων» κόψει, θα έχει και «ιδιαίτερες ηδονιστικές απολαβές» στον δικό του «Παράδεισο»!!! …Μικροπράγματα, θα μου πείτε ! … «Λεπτομέρειες» !!! Καλά, όλα αυτά… Αλλά, πότε και ποιός, από τους σήμερον κοπτομένους, ενδιαφέρθηκε για την τύχη των εκατομμυρίων Συρίων Ορθοδόξων, τους οποίους εξανδραπόδισαν οι Ισλαμιστές; Ποιος, από τους σήμερον κοπτομένους, ενδιαφέρθηκε για τους καρατομημένους Μητροπολίτες Χαλεπίου και Χόμς, του Ελληνορθοδόξου Παύλου και του Συρορθοδόξου Γιοχάνα Ιμπραχίμ ;;;; ….

  • Φωτια κ τσεκούρι...
    Φωτια κ τσεκούρι... Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαρία Κ Παναγιώτη να τους πάρετε σπίτι σας σαν καλοί χριστιανοί,όταν θα βιαστουν τα παιδια σας,φίλοι θα χάσουν τις δουλειές τους,ίσως κ εσεις οι ίδιοι θα σας δούμε τότε!Όταν ήρθαν οι Αλβανοί εκτοξευτηκε η εγκληματικότητα στην Ελλάδα.ειστε μεγάλοι ρατσιστές εναντίον των Ελλήνων κ μεγάλοι φασιστες για την ίδια σας την χώρα με επιχειρήματα που σας έχουν περάσει τα ΜΜΕ!δε σημαίνει ότι για να τα λέει αυτά κάποιος πρέπει να ειναι ΧΑ.ειδαμε κ τον συριζα που εφερε 3εκατομμύρια μεταναστών,ανοιξτε τα Γκαβα σας κ τα μυαλά σας,γιατί δουλεύουν μόνο αν είναι ανοιχτά!

  • Μαρία
    Μαρία Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 00:11 Σύνδεσμος σχολίου

    γιατί δεν υπογράφετε ως ΧΑ ντρέπεστε;να αφήσετε τον χριστιανισμό ήσυχο και μην τον χρησιμοποιείτε για να προβάλλετε το δικό σας μίσος ,ο χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης και σεβασμού στο διαφορετικό ,αφού πιστεύει και διδάσκει την ανθρώπινη ελευθερία (κατ’ εικόνα Θεού δημιουργία του ανθρώπου ) και όχι καταναγκασμού και θέμα “πλειοψηφίας (το ορθό είναι πλειονότητας και θα έπρεπε να το γνωρίζετε μιας και το παίζετε γνώστες της ελληνικής γλώσσας )

  • Δωρής Παναγιώτης
    Δωρής Παναγιώτης Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 20:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Να γίνουμε "πολιτστική πρωτεύουσα" μας έλειπε κατά τα άλλα... Θα ήταν ντροπή για την Ευρώπη, να τιμήσει μια πόλη πνιγμένη στο ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, με αυτό τον τίτλο. Εύχομαι να μην πάρει κι άλλη έκταση αυτή η κίνηση.. Θα ντρεπόμαστε να πούμε από πού καταγόμαστε..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...