Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Μαγεύει» με τη φωνή της και την Αμερική η τραγουδοποιός Μόνικα από το Άστρος!

«Μαγεύει» με τη φωνή της και την Αμερική η τραγουδοποιός Μόνικα από το Άστρος!
Ιδιαίτερη περίπτωση ελληνίδας τραγουδοποιού, η Μόνικα ήρθε σαν κομήτης στα μουσικά δρώμενα της χώρας κάπου στο 2008 με το άλμπουμ – διαμάντι Avatar και σήμερα, έξι χρόνια μετά αποδεικνύει περίτρανα ότι μερικοί κομήτες έρχονται για να μείνουν. Η κριτική που δέχτηκε έντονη και σε αρκετές περιπτώσεις άδικη.
Όμως με την πρόσφατη συναυλία της στο Ηρώδειο, η 29χρονη σήμερα καλλιτέχνης από το Άστρος της Αρκαδίας έκλεισε στόματα, γοήτευσε το κοινό και έδωσε φρεσκάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με ολόφρεσκο άλμπουμ ανά χείρας, το Secret in the Dark το οποίο ηχογράφησε στα Dunham Studios του Brooklyn, η Μόνικα δηλώνει μουσικά πιο ώριμη από ποτέ (μια ακρόαση του Give us Wings θα σας πείσει) και από την μακρινή Αμερική μιλά στο In2life για επιρροές, συναισθήματα, μυστικά, εμπειρίες και αγάπες.
 
Σπούδασες μαθηματικά. Πιστεύεις ότι σχετίζονται με τη μουσική;
Ναι, πιστεύω πως στον γενικότερο τρόπο σκέψης, υπάρχει ομοιότητα. Και οι δύο τομείς ακολουθούν την συνδυαστική προσέγγιση, συν ότι βασίζονται στην έμπνευση της στιγμής.
 
Ποιες οι μουσικές σου επιρροές; Όποια μουσική με συγκινεί. Ανάλογα τη διάθεση, την παρέα, τη νηφαλιότητα ή την μέθη ενός έρωτα.
Πώς νομίζεις ότι επηρεάζει η οικονομική κρίση τον Έλληνα μουσικό; Μπορείς να ζήσεις από την μουσική σου;
Μια οικονομική κρίση επηρεάζει τους πάντες. Αρνητικά σε πρακτικό βαθμό αλλά μάλλον θετικά σε πνευματικό. Η μουσική μου δίνει αρκετά ώστε να μπορώ να συνεχίζω να επενδύω σε αυτή.
 
Ποιες εμπειρίες αποκόμισες από την ζωή σου στην Αμερική; Πώς έγινε να ηχογραφήσεις εκεί τα καινούργια σου τραγούδια;
Στην Αμερική έμαθα να δίνω αξία στην αφέλεια της στιγμής, στην πανέμορφη αύρα που σου χαρίζουν άνθρωποι που απλώς ενθουσιάζονται εύκολα. Ή σε απορρίπτουν επίσης εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, έμαθα να λειτουργώ αυθόρμητα και σβέλτα, στις ηχογραφήσεις, στην καθημερινότητά μου, χωρίς να αναλώνομαι σε δεύτερες σκέψεις ή ανασφάλειες. Οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι, τόσο δημιουργικοί που σε παρασέρνουν, δεν γίνεται να ξεφύγεις από τον θεότρελο χείμαρρο μιας Νέα Υόρκης. Ο δίσκος μου στην Αμερική προέκυψε μετά από ένα ταξίδι διακοπών που έκανα με τον κολλητό μου δύο χρόνια πριν. Μία από τις μέρες μας στη Νέα Υόρκη αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή ξενάγηση στα studios όπου έχουν ηχογραφηθεί δίσκοι που μας έχουν επηρεάσει. Ένα από αυτά ήταν τα Duhnam Studios όπου γράφτηκε το Back to black, οι δίσκοι του Bruno Mars, της Sharon Jones και πολλοί άλλοι.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Νικόλα Γεωργιακώδη.

1 σχόλιο

  • ΘΕΑΤΗΣ
    ΘΕΑΤΗΣ Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 19:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΙΓΟΥ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...