Menu
RSS
Τετάρτη, 22/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γκάλοπ - «Νεκρή» η Χριστουγεννιάτικη αγορά φέτος στην Τρίπολη (vd)

Γκάλοπ - «Νεκρή» η Χριστουγεννιάτικη αγορά φέτος στην Τρίπολη (vd)

 

Ξεχάστε τα γεμάτα από κόσμο καταστήματα, όπως γινόταν κάποτε, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Φέτος, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική με τους καταναλωτές να έχουν ξεκινήσει μεν τις αγορές τους αλλά να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι, αν και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε Χριστούγεννα!

"Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας αλλά η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο" δηλώνει στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr ζαχαροπλάστης της πόλης μας.

"Στεναχωρούμαστε που μπαίνουν μέσα στο μαγαζί μας πελάτες και δεν γελάνε πια" πρόσθεσε.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους φούρνους με τους αρτοποιούς να δηλώνουν ότι από την καθημερινή επαφή τους με τον κόσμο βλέπουν πως αδυνατούν να αγοράσουν μέχρι και τα απαραίτητα, αλλά έστω και την τελευταία στιγμή τα καταφέρνουν.

Όσο για τους καταστηματάρχες που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη βλέπουν ότι υπάρχει η διάθεση να αγοράσουν έστω και ελάχιστα πράγματα ή δωράκια για φίλους, βαφτιστήρια και συγγενείς, για να αλλάξουν τουλάχιστον προς το καλύτερο λίγο τη ψυχολογία τους.

Βέβαια πολλοί είναι οι καταναλωτές φέτος που θα ανοίξουν τα κουτιά από τα πατάρια και τις αποθήκες και θα χρησιμοποιήσουν τα στολίδια των περασμένων χρόνων.

 Όσο για τις τιμές στα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι στα περσινά επίπεδα και λίγο χαμηλότερες.

Ειδικότερα, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα κυμαίνονται μεταξύ 9-11 ευρώ και η βασιλόπιτα για την πρωτοχρονιά από 5 έως 9 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα που θα επιλέξετε.

Οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα στολίδια ξεκινούν από 1 ευρώ και στα δέντρα από 7 ευρώ. "Με 20 ευρώ μπορεί κάποιος να στολίσει το σπίτι του" είπε υπάλληλος καταστήματος.

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...