Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομόφωνη απόφαση για να μην χαθεί η Βίλα Τουρκοβασίλη που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Τρίπολη

Ομόφωνη απόφαση για να μην χαθεί η Βίλα Τουρκοβασίλη που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Τρίπολη

Μετά από πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για να προχωρήσει ο Δήμος στην εξαγορά της Βίλας Τουρκοβασίλη και ενός στρέμματος γύρω από αυτή (αυτό που είναι χαρακτηρισμένο πράσινο), με χρήματα που έχουν ήδη εγκριθεί από το «Πράσινο Ταμείο».

Αυτό που αποφασίστηκε είναι το συγκεκριμένο κομμάτι να αγοραστεί με ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ (αυτό το ποσό προκύπτει ύστερα από έκθεση ορκωτού εκτιμητή και με βάση τις αντικειμενικές αξίες), αν και το τελικό ποσό θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση Δήμου και ιδιοκτητών. Επειδή, το πιθανότερο είναι το τελικό ποσό να είναι μεγαλύτερο, η διαφορά θα καλυφθεί από το ταμείο του δήμου.

Επίσης, το συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει και στην εξαγορά της υπόλοιπης έκτασης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη και είμαστε κοντά αυτό το σημαντικό και άποψη αρχιτεκτονικής και από άποψη ιστορίας είναι να περάσει στο δήμο. Επίσης, είπε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί η έκταση να αναπτυχτεί ως χώρος πολιτισμού.

«Αν αγοράσουμε μότο τη βίλα με ένα στρέμμα γύρω – γύρω και όλος ο άλλος περιβάλλων χώρος κτιστεί και γίνουν πολυκατοικίες, θα έχουμε μία περίπτωση σαν τον περιστεριώνα στην Καλαβρύτων.»

Ότι «από την προηγουμένη δημοτική αρχή κ. Κοτσιάνη είχαμε καταθέσει πρόταση στο Πράσινο ταμείο» μίλησε ο Κώστας Τζιούμης ο οποίος είπε ότι ο δήμος πρέπει «να εντείνει τις ενέργειες του και  για το υπόλοιπο οικόπεδο που περιβάλλει η βίλα, να έρθουμε σε συμφωνία με ιδιοκτήτες για να αγοραστεί κι αυτό το οικόπεδο, μιας και έχει γίνει αυτό το έγκλημα με την κοπή των δένδρων, για να γίνει μία όαση πρασίνου».

Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι πρέπει «να αγοραστεί η βίλα και να αγοραστεί και το υπόλοιπο κομμάτι που εκκρεμοδικεί και να αξιοποιηθεί σε όφελος των πολιτών.

Να γίνει διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτες για το τελικό κόστος. Να γίνει συνολική ανάπλαση στην περιοχή για να μείνει χώρος πράσινου γιατί είναι τσιμεντοποιημένη η πόλη μας».

«Να μη γίνει το η βίλα το δίδυμο αδερφάκι του Περιστεριώνα» είπε ο Κώστας Γεωργακόπουλος.

Στο συμβούλιο παρών ήταν και ο κ. Χαραλαμπόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον αδελφό του που έχει στην ιδιοκτησία του το συγκεκριμένο κομμάτι της Βίλας που θα αγοράσει ο Δήμος. Είπε ότι το αγόρασαν το 1986 με στόχο να μείνει κάτι στην πόλη και να μην γίνει πολυκατοικίες, ενώ προσέθεσε ότι συμφωνεί ότι εάν ο δήμος θέλει να προχωρήσει στη διαδικασία της εξαγοράς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...